Kızlara Sünnetin İslam'la İlgisi Yok - Son Dakika
Dünya

Kızlara Sünnetin İslam'la İlgisi Yok

Kızlara Sünnetin İslam\'la İlgisi Yok

TARGET adlı derneğe Hamburg'da Merkez Camii destek çıktı.

11.07.2011 05:30

Afrika ve Asya ülkelerinde kız çocuklarının sünnet edilmesine karşı kampanya başlatan yardım kuruluşu TARGET adlı derneğe Hamburg'da Merkez Camii destek çıktı. Kız çocuklarına dinle ilgisi olduğu anlatılan sünnetin, İslam dini ile ilgisi olmadığı açıklandı.

Hamburg'da insan hakları alanında mücadele veren TARGET adlı dernek tarafından 'Almanya'da Camilere TARGET Altın Kitabı" adı altında başlatılan kampanyaya Merkez Cami'den destek geldi. St. Georg semtindeki ödüllü iki minareli Merkez Camii'nde ilk kez söz konusu kitaptan cami cemaatine Shura Başkanı Dr. Mustafa Yoldaş ve Kuzey Almanya İslam Birliği (BİG) Başkanı Ramazan Uçar tarafından bölümler okunarak bilgi verildi. TARGET derneği kurucuları Rüdiger Nehberg ve eşi Annete Nehberg-Weber'inde hazır bulunduğu etkinlikte kız çocuklarının sünnet edilmelerinin engellenmesi gerektiği ifade edildi.

DİNİ KULLANIYORLAR

Dünyada özellikle 35 ülkede kız çocuklarının uzman olmayanların jilet ve bıçak gibi cisimlerle sünnet edildikleri daha sonra bu kız çocuklarının çoğunun sakat kaldığı hatta bazıların yaşamanı yitirdiği vurgulandı. Nehberg çifti, küçük yaşta savunmasız kızların anneleri evlenmelerinde avantajlı olduğu gerekçesiyle sünnet ettirdiklerini, kızlara bunun İslam dini ile ilgisi olduğu söylendiğine işaret ettiler. Oysa Kura-ı Kerimde böyle yazmadığı ve İslam dini ile ilgisi olmadığı konusunda insanları gerçek anlamda bilgilendirmek istediklerini İslam dininin kullanılmaması gerektiğini söylediler.

DÜNYADA 150 MİLYON KADIN MAĞDUR VAR

Kız çocuklarına yapılan sünnetin son bulması için mücadele etmek amacıyla 2000 yılında derneği kurduklarını belirten Nehberg çifti, 'Afrika ve bazı ülkelerde 5 bin yıllık geleneği kolay yıkmak mümkün değil. Şu anda dünyada 150 milyon sünnet mağduru kadın var ve her gün 8 bin kişi daha buna ilave ediliyor. Bu kızlara yardım etmek için yıllardır mücadele ediyoruz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Hedefimiz Fethaları içeren bu kitabın camilerde okunarak söz konusu ülkelere tatile gidenlerin veya yakınları sünnet edilmek istenenlerin karşı çıkarak engellemelerini istiyoruz. Bunu kamuoyunun bilmesi mesajı vermek istiyoruz" dediler. Dr. Mustafa Yoldaş ise, ilk Merkez Camide başlatılan bu kampanyanın diğer camilerde de okunarak bir dizi bilgilendirme yapılacağını açıkladı. Konu ile ilgili geniş bilgi almak veya maddi bağışta bulunmak isteyenlerin internet sayfasından geniş bilgi alabilecekleri açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kızlara Sünnetin İslam'la İlgisi Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement