Libya'da sel felaketinin vurduğu kentler için OHAL kararı verildi - Son Dakika
Dünya

Libya'da sel felaketinin vurduğu kentler için OHAL kararı verildi

Libya'yı vuran ''Daniel Kasırgası'' ve sonrasında yaşanan sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren ülkede, selin etkilediği bölgeleri kapsayacak şekilde OHAL ilan edilmesi kararlaştırıldı. Sel felaketi nedeniyle şu ana kadar 11 binden fazla kişi hayatını kaybederken Derne'de ölenler toplu mezarlara defnedildi.

16.09.2023 19:03  Güncelleme: 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'nın doğusunu vuran "Daniel Kasırgası" nedeniyle ölü sayısının 11 bini geçtiği ve 20 bin kişinin kayıp olduğu ülkeden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Ülkede selin vurduğu bölgelerde bir yıl süreli olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Libya'da sel felaketinin vurduğu bölgelerde OHAL ilan edildi

150 KİŞİ İÇME SUYUNDAN ZEHİRLENDİ

Ulusal Birlik Hükümetine bağlı Hastalıklarla Mücadele Merkezi Müdürü Haydar es-Sayih, yaptığı yazılı açıklamada, gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Ülkenin doğusundaki Derne kentinde, içme suyuna kanalizasyon suyu karıştığını aktaran Sayih, bu nedenle 150 kişinin içme suyundan zehirlendiğini kaydetti.

Libya'da sel felaketinin vurduğu bölgelerde OHAL ilan edildi

1 YILLIK OHAL İLAN EDİLDİ

Kentte içme suyunun tüketime uygun olmadığını, başka kaynaklara yönelmek gerektiği ifade eden Sayih, sel yüzünden zarar gören tüm bölgelerde bir yıl süreyle OHAL ilan etme kararı aldıklarını bildirdi.

Libya'da sel felaketinin vurduğu bölgelerde OHAL ilan edildi

TOPLU MEZARLARA DEFNEDİLİYORLAR

Arama kurtarma ekiplerinin denizden ya da enkaz bölgelerinden çıkardığı cenazeler, kent kırsalında oluşturulan toplu mezarlarda toprağa veriliyor. Ceset torbalarında mezarlığa getirilen naaşlar için burada önce cenaze namazları kılınıyor. Afette hayatını kaybedenler, daha sonra buldozerler tarafından kazılan büyük mezarlara yan yana yerleştirilerek son yolculuklarına uğurlanıyor.

Libya'da sel felaketinin vurduğu bölgelerde OHAL ilan edildi

3 BİN KİŞİNİN CENAZESİ DEFNEDİLDİ

Yetkililerden alınan bilgiye göre, şu ana kadar söz konusu bölgedeki toplu mezarlığa sel felaketinde yaşamını yitiren 3 bin kişinin cenazesi defnedildi. Burada toprağa verilenler arasında Libyalıların yanı sıra kentte yaşayan yabancılar da bulunuyor.

Libya'da sel felaketinin vurduğu bölgelerde OHAL ilan edildi

LİBYA'DAKİ SEL FELAKETİ

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu. Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu. Libya'nın doğu bölgelerindeki yağış miktarının son "40 yılın en yüksek seviyesinde" olduğu ifade ediliyor.

Libya'da sel felaketinin vurduğu bölgelerde OHAL ilan edildi
Libya\'da sel felaketinin vurduğu kentler için OHAL kararı verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Libya'da sel felaketinin vurduğu kentler için OHAL kararı verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement