Macaristan'da Coşkulu Bayram Namazı - Son Dakika
Dünya

Macaristan'da Coşkulu Bayram Namazı

Macaristan\'da Coşkulu Bayram Namazı

Macaristan’da yaşayan Müslümanlar, başkent Budapeşte’de Türk mescitlerinde Kurban Bayramı namazlarını eda ettiler.

24.09.2015 11:14

Macaristan'da yaşayan Müslümanlar, başkent Budapeşte'de Türk mescitlerinde Kurban Bayramı namazlarını eda ettiler.

Budapeşte'nin 8. bölgesindeki Yaşayan Anadolu Vakfı mescidini dolduran yüzlerce Türk vatandaşı bayram namazını birlikte eda ederken, 10. bölgede hizmet veren Macaristan Türk-İslam Kültür Derneği mescidinde de bir araya gelen Müslümanlar birlikte bayram namazlarını kıldılar. Macaristan Türkiye Büyükelçiliği Din Ataşesi Hüseyin Ersoy tarafından kıldırılan bayram namazı sonrası cemaat hep birlikte tekbir getirerek bayramlaştı ve ardından kahvaltı yaptı. Bayram namazına babaları ile katılan çocuklar, büyüklerinin ellerini öperek harçlıklarını aldı.

Bayram namazına katılan KKTC Macaristan Büyükelçisi Arif Altay, Kurban Bayramı'nı burada yaşayan Müslüman kardeşlerle hep birlikte yaşamanın ve bayram namazını kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını, tüm Müslüman mümin kardeşlerine hayırlı bayramlar dilediğini belirterek, "Herkesin bayramı kutlu olsun, kurbanları mübarek olsun. Gurbet ellerde bir arada olmak çok gurur verici bir şey, herkesin bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

THY Macaristan Müdürü Levend Arısoy ise, bir bayramı daha Türkiye'deki sevdiklerinden ayrı geçirmenin burukluğu içinde fakat Macaristan'daki Türk dostları ve Müslüman kardeşleri ile birlikte geçirmenin bu burukluğu biraz olsun hafiflettiği bir ortamda olduklarını söyledi. Arısoy, "Bayramlar farklı oluyor, ancak gurbette olunca daha da farklı oluyor. İnsanın gurbette bayram namazını kılması gerçekten kalbine dokunuyor. Allah tüm Türkiye'deki, dünyadaki Müslümanlara hayırlı Ramazanlar, hayırlı Kurban Bayramları ve kandiller nasip eylesin. Allah birliğimizi, dirliğimizi eksik etmesin" dedi.

Din Ataşesi Ersoy, "Allah'a hamdolsun ecdat yadigarı Macaristan'da bütün vatandaşlarımızla çok coşkulu, çok kalabalık bir bayram eda eyledik. Buradan bütün memleketimiz, bütün akrabalarımıza, milletimize selam gönderiyoruz. Bayramlarını ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyoruz" diye konuştu.

MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, Türkiye ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nın mübarek olmasını, şu içinde bulunulduğu zaman diliminde Türkiye ve çevre ülkelerin kardeşliğe, dostluğu, birliğe çok büyük ihtiyaç olduğunu, Kurban Bayramı'nın da buna vesile olmasını dilediğini kaydetti. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Macaristan'da Coşkulu Bayram Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement