Müsiad Usa Başkanı Mustafa Tuncer Açıklaması - Son Dakika
Dünya

Müsiad Usa Başkanı Mustafa Tuncer Açıklaması

Müsiad Usa Başkanı Mustafa Tuncer Açıklaması

ABD’de bulunan MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, 15 Temmuz’dan sonra yüklendikleri misyonun daha da genişlediğini söyledi.

12.06.2017 14:39

ABD'de bulunan MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, 15 Temmuz'dan sonra yüklendikleri misyonun daha da genişlediğini söyledi.

Geleneksel iftar yemeğinde iş adamları ile bir araya gelen Mustafa Tuncer, "15 Temmuz sürecinde Türkiye'ye karşı gerçekleştirilmiş hain bir saldırı ile yüz yüze kaldık. Bu saldırı hem Türkiye içindeki dinamikler, hem de bütün dünyaya yayılmış bu örgütlenmenin uzantıları ile beraber ülkemiz aleyhine ciddi bir propagandaya dönüştürüldü" dedi.

MÜSİAD ailesi olarak yaklaşık 60'a yakın ülkede faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken Tuncer, "Bizler yurt dışındaki şubeler olarak 15 Temmuz'u gerçekleştiren iradenin Türkiye karşıtı propagandalarına biz vatanı ve milli iradeyi savunma adına faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu çerçevede Türkiye'nin gelişen yeni yüzünü anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye son 15 yılda demokratikleşme adına hem de ekonomik anlamda ciddi mesafeler kat etti. Karşı propaganda ile bunların üzeri örtülmeye ve karalanmaya çalışılıyor. Biz de MÜSİAD olarak bunları muhataplarımıza ve çeşitli sivil toplum örgütlerine panellerle, konferanslarla, görsellerle ve basılı materyallerle anlatmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz'dan sonra MÜSİAD'ın üzerindeki yükün arttığını belirten Başkan Mustafa Tuncer, "Özellikle şehitlerimizin, gazilerimizin Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunda verdikleri kahraman mücadelenin bizler bir anlamda destekçisi pozisyonundayız. FETÖ yapılanmasının karargahı ve genel merkezi ABD olunca MÜSİAD USA'nın üzerindeki yük daha fazladır. Özellikle hem ticari kuruluşlarda hem de muhatabımız olan resmi ve sivil kurumlara Türkiye'nin gelmiş olduğu noktayı, girişilen hain darbenin gerçek yüzünün ne olduğunu layıkıyla anlatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İftar programına Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve iş adamları katıldı. - NEW YORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Müsiad Usa Başkanı Mustafa Tuncer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement