Ruhani: Irak Hükümetine Yardıma Hazırız - Son Dakika
Dünya

Ruhani: Irak Hükümetine Yardıma Hazırız

Ruhani: Irak Hükümetine Yardıma Hazırız

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Irak'taki gelişmelerle ilgili "Irak hükümeti bizden yardım isterse buna hazırız. Şuana kadar yardım talebi gelmedi" dedi.

14.06.2014 09:47  Güncelleme: 13:03

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, Maliki'yle telefonla görüştüğü belirtildi. Yardım talebi olursa, uluslararası hukuk çerçevesinde Irak'a yardım etmeye hazır olduklarını söyledi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani düzenlediği basın toplantısında, Tahran'la Washington'ın bölgedeki teröristlere karşı işbirliği yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruya, "ABD'nin Irak'ta ya da başka bir yerde teröristlere karşı harekete geçtiğini görürsek, bu konuda düşünebiliriz" diye yanıt verdi.

"TERÖR VE ŞİDDET OLAYLARI HOŞ GÖRÜLEMEZ"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak Başbakanı Nuri El-Maliki’yle yaptığı telefon görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyeti'nin terör ve şiddet olaylarını hoş göremeyeceğini ve buna karşı savaşacağını söyleyerek, İran’ın her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

IRAK'A AÇIK ÇEK VERDİ

Ruhani, İran’ın teröre karşı elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu ve teröristlerin Irak’ın bütünlüğüne ve güvenliğine zarar vermesine izin vermeyeceğini ifade ettiği belirtildi. Ruhahin, Irak'tan herhangi bir talep gelirse, uluslararası hukuk çerçevesine Irak'a her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını, ancak şu ana kadar herhangi bir talep gelmediğini söyledi.

IŞİD İLERLİYOR

Bu arada Anadolu Ajansı, başta Musul ve Tıkrit olmak üzere Irak'ta birçok yerleşim bölgesini ele geçiren IŞİD'in, şiddetli çatışmaların ardından, Felluce'nin Saklaviye nahiyesini de kontrol altına aldığını bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Ruhani: Irak Hükümetine Yardıma Hazırız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Tekyol: Helal olsun. 5 6 Yanıtla
  • üç hilal: islamı bıraktınız petrol hesapları yapıyorsunuz ama yaşayan milletinize gelince şeriat hadi ordan sahte müslümanlar 10 0 Yanıtla
  • OTTAMAN: ACEM-İ bu salaklar.................... 4 0 Yanıtla

Advertisement