TİKA, Kenya'da Yardımlaşma Gruplarına Değirmen Dağıttı - Son Dakika
Dünya

TİKA, Kenya'da Yardımlaşma Gruplarına Değirmen Dağıttı

TİKA, Kenya\'da Yardımlaşma Gruplarına Değirmen Dağıttı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kenya'da kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yardımlaşma gruplarına elektrik ve mazotla çalışan değirmen dağıttı. Kiambu eyaletindeki kadın ve genç yardımlaşma gruplarına saatte 270 kilogram un üretme kapasitesine sahip değirmenler tedarik edildi. Bu destekle mısır üreticisi olan yerel halkın temel gıda maddesi mısır ununa daha ucuz ulaşabilmesi ve yardımlaşma gruplarının gelirinin artırılması hedefleniyor. Ayrıca, un öğütme makineleriyle birlikte musluklu ve kapaklı kovalar da dağıtıldı. Teslim törenine Kenya Başbakanı Musalia Mudavadi'nin eşi Tessie Musalia Mudavadi de katıldı ve Türkiye'ye ve TİKA'ya teşekkürlerini sundu.

13.11.2023 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kenya'da kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yardımlaşma gruplarına elektrik ve mazotla çalışan değirmen dağıttı.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Kiambu eyaletindeki kadın ve genç yardımlaşma gruplarına saatte 270 kilogram un üretme kapasitesine sahip değirmen tedarik edildi.

Kırsal alanlarda imece usulü benzeri yardımlaşma kültürünü yaşatan 7 yardımlaşma grubuna verilen destekle çoğunlukla mısır üreticisi olan yerel halkın temel gıda maddesi mısır ununa daha ucuz ulaşabilmesi ve bu grupların da gelirinin artırılması hedefleniyor.

Un öğütme makineleriyle halka sıvı ve katı gıdaları taşımak için musluklu ve kapaklı kovalar da dağıtıldı.

Thika şehrindeki teslim törenine Kenya Başbakanı Musalia Mudavadi'nin eşi Tessie Musalia Mudavadi de katıldı.

Mudavadi, değirmenlerle aşağıdan yukarıya dönüşümün sağlanabileceğini ifade ederek, Türkiye'ye ve TİKA'ya teşekkürlerini sundu.

Kikuyu kabilesi mensuplarının yaşadığı şehirde TİKA Koordinatörü Yasemin Cansuz Kurt için kabileye sembolik kabul töreni yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya TİKA, Kenya'da Yardımlaşma Gruplarına Değirmen Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement