Prigojin, Putin'in emriyle mi öldürüldü? Kremlin Sözcüsü Peskov'dan iddialara iki kelimelik yanıt - Son Dakika
Dünya

Prigojin, Putin'in emriyle mi öldürüldü? Kremlin Sözcüsü Peskov'dan iddialara iki kelimelik yanıt

Rusya Devlet Başkanı Putin'e karşı isyan başlatan Wagner lideri Prigojin'in uçak kazasında hayatını kaybetmesi sabotaj iddialarına neden oldu. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Prigojin'in Putin'in emriyle öldürüldüğü yönünde Batı'da dile getirilen iddiaları 'tümüyle yalan' diye niteledi.

25.08.2023 14:02  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 ay önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı isyan başlatan Wagner lideri Prigojin'in uçak kazasında hayatını kaybetmesi sabotaj iddialarına neden oldu. Prigojin'in Putin tarafından öldürüldüğü iddiası ortaya atılırken, özellikle İngiliz basınında yer alan iddialara Kremlin'den yanıt gecikmedi. Sözcü Dimitri Peskov basın toplantısında kendisine yöneltilen "Prigojin, Putin'in emriyle mi öldürüldü?" sorusuna "Tümüyle yalan" yanıtını verdi.

Kremlin'den 'Prigojin, Putin'in emriyle mi öldürüldü?' sorusuna yanıt: Tümüyle yalan
Yevgeniy Prigojin.

KREMLİN'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin ve paralı asker grubunun diğer önde gelen isimlerinin uçaklarının düşmesi sonucu ölümünün ardından Kremlin'den ilk açıklama geldi.

Kremlin'den 'Prigojin, Putin'in emriyle mi öldürüldü?' sorusuna yanıt: Tümüyle yalan

PUTİN'İN SARF ETTİĞİ CÜMLE SABOTAJ İDDİALARINI KÖRÜKLEDİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, olayın ardından sessizliğini bozarak Prigojin için "Kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı" demişti. Putin'in sarf ettiği bu cümle "sabotaj" iddialarının körüklenmesine neden olmuştu.

Kremlin'den 'Prigojin, Putin'in emriyle mi öldürüldü?' sorusuna yanıt: Tümüyle yalan
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov.

"PUTİN SON DÖNEM PRİGOJİN İLE GÖRÜŞMEDİ"

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Prigojin'in Putin'in emriyle öldürüldüğü yönünde Batı'da dile getirilen iddiaları "tümüyle yalan" diye niteledi. Uçağın düşme nedenleriyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Peskov, Putin'in son dönemde Prigojin ile görüşmediğini kaydetti.

Kremlin'den 'Prigojin, Putin'in emriyle mi öldürüldü?' sorusuna yanıt: Tümüyle yalan

PUTİN CENAZEYE KATILACAK MI?

Wagner'in Rusya'da yasal bir oluşum olmadığını belirten Peskov, yine de grubun Rusya'nın Ukrayna'daki "özel askeri operasyonuna" büyük katkı sağladığını ifade etti. Rusya liderinin Prigojin'in cenazesine katılıp katılmayacağı sorusuna yanıt veren Kremlin sözcüsü, "Bunu söylemek güç ama Putin'in çok yoğun bir programı var" dedi.

Prigojin, Putin\'in emriyle mi öldürüldü? Kremlin Sözcüsü Peskov\'dan iddialara iki kelimelik yanıt

Son Dakika Dünya Prigojin, Putin'in emriyle mi öldürüldü? Kremlin Sözcüsü Peskov'dan iddialara iki kelimelik yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement