Beyoğlu Belediyesi Okullarda Portatif Yüzme Havuzları Kurdu - Son Dakika
Eğitim

Beyoğlu Belediyesi Okullarda Portatif Yüzme Havuzları Kurdu

Beyoğlu Belediyesi Okullarda Portatif Yüzme Havuzları Kurdu

Beyoğlu Belediyesi, okulların bahçesine portatif yüzme havuzları kurarak çocukların sıcaktan bunalmasını önlemek ve yüzme öğrenmelerini sağlamak amacıyla bir proje başlattı. Proje kapsamında havuzlar, Piripaşa İlk/Ortaokulu, Orbay İlk/Ortaokulu ve Güner Akın Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçelerine kuruldu. Havuzlarda 7-11 yaş arasındaki çocuklara uzman antrenörler tarafından yüzme eğitimi veriliyor. Ayrıca, öğrencilerin eğitimlere katılabilmeleri için gerekli olan tahliller de ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu proje ile çocukların sağlıklı, zinde ve teknoloji bağımlılığından uzak bir yaz geçirmeleri hedeflenmektedir.

13.07.2023 10:18  Güncelleme: 10:20
Beyoğlu Belediyesi, okulların bahçesine portatif yüzme havuzları kurdu. Sıcaktan bunalan çocuklar hem serinliyor hem de antrenörler eşliğinde yüzmeyi öğreniyor.

Beyoğlu Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında  havuzlar bu yıl Piripaşa İlk/Ortaokulu, Orbay İlk/Ortaokulu ve Güner Akın Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçelerinde kuruldu.

'Beyoğlu'nda Yüzme Bilmeyen Kalmasın' sloganıyla kurulan havuzlarda 7-11 yaş arasındaki çocuklara uzman antrenörler tarafından yüzme eğitimi veriliyor.

Öğrencilerin yaz havuzları eğitimlerine katılabilmeleri için gerekli olan tahliller de Beyoğlu Belediyesi tarafından ücretsiz olarak yaptırılıyor. Haftanın 6 günü hizmet veren yaz havuzları ile çocukların sağlıklı, zinde ve teknoloji bağımlılığına kapılmadan hareket dolu bir yaz geçirmelerinin sağlanması hedefleniyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Beyoğlu Belediyesi Okullarda Portatif Yüzme Havuzları Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement