600 Bin Memur Ek Ödeme Sorunu Nedeniyle Emekli Olamıyor - Son Dakika
Ekonomi

600 Bin Memur Ek Ödeme Sorunu Nedeniyle Emekli Olamıyor

600 Bin Memur Ek Ödeme Sorunu Nedeniyle Emekli Olamıyor

600 bin memurun hak etmiş olmasına rağmen, ek ödemelerin maaşlara yansıtılmaması yüzünden emekli olamadıkları belirtiliyor.

25.06.2014 08:39  Güncelleme: 10:22

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, kamu çalışanlarının ek ödeme sorununa dikkat çekti.

Kamuda görev yapan yaklaşık 600 bin memurun emeklilik hakkı elde etmesine rağmen, ek ödemeleri maaşlarına yansıtılmadığı için halen görev yaptıklarına dikkat çeken Bayraktar, yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

MAAŞLAR YARI ORANDA DÜŞÜYOR

Bugün yaklaşık 2 bin 200 TL maaş alan bir memurun emekli olduğu zaman eline yalnızca bin 200 TL emekli maaşı geçeceğini belirten Bayraktar, oysa bu memurun ek ödemelerinin maaşa dahil edilmesi halinde eline geçecek paranın bin 750 TL'yi bulacağını söyledi.

Öte yandan 3 bin TL maaş alan bir müdürün emekli olduğu zaman eline bin 600 TL maaş geçtiğine dikkat çeken Bayraktar, ek ödemesi ve makam tazminatının da maaşa eklenmesi halinde bu paranın 2 bin 300 TL'yi bulabileceğini söyledi.

YENİ İSTİHDAMLARIN ÖNÜ TIKANIYOR

Yaklaşık 600 bin memurun her an emekli olabilecek durumda olduğunu ifade eden Bayraktar, ancak memurların emekli oldukları zaman alacakları maaşla geçinememekten korktukları için emeklilik yaşları dolana kadar kamuda görev yapmayı sürdürdüklerini belirtti.

Türkiye'de resmi rakamlara göre 2 milyon 700 bin işsiz olduğunu belirten Bayraktar, memurların emekli aylıklarına ek ödemelerin yansıtılması ile bütçe üzerinde oluşacak düşük maliyetin de yeni istihdamlar yaratılarak ve işsizliğin azaltılarak kapatılabileceğini kaydetti.

HERKES KAZANACAK

Bu durumdan hem devletin, hem memurların hem de işsizlerin kazançlı çıkacağını sözlerine ekleyen Bayraktar, ilgili bakanlıkların bu durumun üzerine hassasiyetle eğilerek derhal gerekli düzenlemeleri yapmalarını istedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi 600 Bin Memur Ek Ödeme Sorunu Nedeniyle Emekli Olamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • adanali: Keşke bazen memur yerine kadrolu işçi olsaydım dediğim çok oldu. Nedeni de şu emekli olurken maaşlarından çok az bir kesinti oluyor ve öyle emekli oluyorlar. Örnek verecek olursak işçi 3500 tl alırken emekli olunca da 2600 tl civarında maaş bağlanıyor. Memur da bu yok yarı yarıya düşüyor maaşı. Ama millet zannediyor ki memur çok maaş alıyor. Gelsin bir de İşçileri görsünler... 8 1 Yanıtla
  • emekli: hak veriyorum memur kardeşlerime .onlara tavsiyem kanunun verdiği süre sonuna kadar çalışsınlar.ben ikibin sekizde emekli oldum.emekli olmadan dokuzyüz lira alıyordum,emekli maaşım yediyüz lira oldu.şimdi arkadaşlar ikibin üçyüz lira alıyorlar ben binüçyüz lira alıyorum.bu kadar fark varken niye emekli olsunlar.ben şuan çok pişman ve çok zor geçiniyorum.üstelik ek işte yapamıyorum .böyle olursa kimse emekli olmaz. 5 2 Yanıtla

Advertisement