81 İlde Fiber Devri - Son Dakika
Ekonomi

81 İlde Fiber Devri

81 İlde Fiber Devri

150 bin 600 kilometre uzunluğundaki fiber altyapı ağı oluşturan Türk Telekom, ev ve binalara kadar fiber hizmetini tüm müşterilerin ve internet servis sağlayıcıların kullanımına sunacağı, '81 ilde fiber devri' adı verilen yeni projesini tanıttı.

30.01.2012 13:36

150 bin 600 kilometre uzunluğundaki fiber altyapı ağı oluşturan Türk Telekom, ev ve binalara kadar fiber hizmetini tüm müşterilerin ve internet servis sağlayıcıların kullanımına sunacağı, '81 ilde fiber devri' adı verilen yeni projesini tanıttı.

Türk Telekom, Türkiye'nin teknoloji ve iletişim altyapısında yeni sayfalar açacak bir gelişme olan fiber teknolojisini 81 ilde internet servis sağlayıcılarının hizmetine sunduğunu, Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt, Operasyon Başkanı Mehmet Atalay, Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan'ın katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıyla duyurdu.

GÖKHAN BOZKURT: TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİNDEKİ FİBER ÖZLEMİNİ BİTİRİYORUZ

Toplantıda konuşan Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt, dünya genelinde 2 milyara yakın internet kullanıcısının olduğunu, insanların artık internet üzerinden ticaret hatta evlilik yapar hale geldiklerini vurgulayarak, "2012 yılını genişbant alanında pazara yepyeni ürünler ve teknolojiler sunacağımız bir yıl olarak planladık. İnternet kullanımının yaygınlaşmasında büyük rol oynayacak genişbant pazarını genişletmeyi hedefleyen Lokum hizmetimizin ardından bugün de Türkiye'nin her köşesindeki fiber

özlemini bitiriyor ve 81 ilde haneye hizmetimizi başlatıyoruz" dedi.

Türkiye'nin çağdaş haberleşme potansiyelini yakalamak istediklerinin altını çizen ve 2003 yılı sonları itibariyle ADSL ile büyük bir devrim başlattıklarını bugün de başka bir değişimin fitilini ateşlediklerini söyleyen Gökhan Bozkurt, "Türkiye'yi yeni teknolojilerle tanıştırmak misyonumuzla 81 ilde fiber dönüşümünü gerçekleştirerek tüm Türkiye'yi gerçek ve yaygın bir fiber teknolojiyle tanıştırıyoruz" diye konuştu.

MEHMET ATALAY: 2011 YILINDA SAATTE 9 BİN KİLOMETRE FİBER DÖŞEMİŞİZ

Türk Telekom Operasyon Başkanı Mehmet Atalay ise, "2011 yılında saatte 9 bin kilometre fiber döşemişiz. Saatte bin 500 haneyi fiber kapsamına almışız. Biz burada toplantıda iken bile müşterilerimizi istedikleri hıza kavuşturmak için ülkenin dört bir yanında kazı yapıyor, fiber optik alt yapıyı kurup sorunsuz bir biçimde hizmete sunuyoruz" şeklinde konuştu.

ADSL KULLANICILARI HİÇBİR ÜCRET FARKI ÖDEMEDEN FİBER PAKETE GEÇECEKLER

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan da, şimdiye kadar 750 binden fazla haneye fiber ulaştırdıklarını yıl sonu hedeflerinin ise 3 milyon olduğunun altını çizdiği konuşmasında, mevcut ADSL kullanıcılarının hiçbir ücret farkı ödemeden talep ettikleri fiber internet paketine geçiş yapacaklarını belirtti. Erem Demircan, "Fiber internet altyapısının bulunduğu lokasyonlarda ADSL müşterilerimiz talep ettikleri fiber internet paketine geçiş yapabilecek ve geçiş ücreti ödemeyecekler. Mevcut

müşterilerin ADSL paketi için ödedikleri ücrette değişiklik olmadan yüksek hızlı fiber internet paketlerinden faydalanmalarını sağlayacağız. İnternet servis sağlayıcılarının mevcut müşterileri kampanya kapsamında hiçbir ücret ödemeden daha yüksek hızlı fiber internet paketlerine geçiş yapabilecek. Birkaç ili değil tüm Türkiye'yi fiber teknolojiyle tanıştıracağız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 81 İlde Fiber Devri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement