ABD'li Blackstone, Hırvat Agrokor'a 'Ver Elini Migros'a Ortak Olalım' Dedi - Son Dakika
Ekonomi

ABD'li Blackstone, Hırvat Agrokor'a 'Ver Elini Migros'a Ortak Olalım' Dedi

ABD\'li Blackstone, Hırvat Agrokor\'a \'Ver Elini Migros\'a Ortak Olalım\' Dedi

Amerikalı Varlık Yöneticisi Blackstone Group, Hırvat Perakendeci Agrokor ile Migros'a Teklif Vermek Konusunda Görüşmelere Başladı.

10.01.2008 01:43

Amerikalı varlık yöneticisi Blackstone Group, Hırvat perakendeci Agrokor ile Migros’a teklif vermek konusunda görüşmelere başladı.

Migros’a olan ilgisini Kasım 2007’de açıklayan Agrokor ile görüşen Blackstone Grup geçtiğimiz yıl Hilton Otelleri’ni 26 milyar dolara almıştı. Portföyünde Waldorf Astoria gibi otelleri de barındıran Blackstone, Hilton’la birlikte 500 bin yatağa ulaşıp dünyanın en büyük otelcisi olmuştu. Grup, Migros’u Agrakor ile alması durumunda Türkiye’ye ilk yatırımını gerçekleştirmiş olacak.

98.2 MİLYAR DOLAR YÖNETİYOR: Gayrimenkul, finansal danışma, pazarlanabilir alternatif varlık yönetimi gibi konularda faaliyet gösteren Blackstone’un 30 Eylül 2007 itibariyle yönettiği fonların toplamı 98.2 milyar doları buluyor. 2007 üçüncü çeyrek sonuçlarına göre özel girişim sermayesi olarak 32.7 milyar dolarlık varlık yöneten Blackstone, gayrimenkul operasyonları çerçevesinde de 25 milyar dolar yönetiyor. Gayrimenkule soyunduğu 1992 yılından bugüne 103 milyar dolar değerinde 223 işlem gerçekleştiren Blackstone’un pazarlanabilir alternatif varlık yönetimi kolunda da 40.5 milyar dolarlık varlığa yön veriyor. Blackstone Group finansal danışma hizmetlerini de New York, Atlanta, Şikago, Dallas, Boston, Los Angeles, San Francisco ve Londradaki ofisleri aracılığıyla ve 214 çalışanı ile veriyor.

KASIM’DA AÇIKLAMIŞTI: Blackstone’un Migros’ta ortaklık için bir konsorsiyum oluşturmaya çalıştığı Agrokor, geçtiğimiz kasım Migros’a olan ilgisini açıklamıştı. Ancak, o günlerde Blackstone’un bu ilgiye ortaklık etmek istediğiyle ilgili herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. 1976 yılında çiçekçilik yapan Agrokor’un kurucusu Ivica Todoric, kısa sürede Hırvatistan’ın en güçlü özel şirketi haline geldi. 2006 yılı sonunda 2 milyar Euro’luk ciroya ulaşan Agrokor’un çalışan sayısı 31 bini aşıyor.

TEKLİF VERENLER: Migros için düne kadar teklif vermesi beklenen şirketler arasında Kohlberg Kravis Roberts & Co LP, özel sermaye şirketi Bain Capital de bulunuyordu. Fransız perakende şirketi Carrefour da satış sürecinden çekildiklerini Pazartesi günü açıklamıştı. Koç Eylül ayında Rus Alfa’nın da Migros ile ilgilendiğini açıklamıştı ancak Alfa henüz bir açıklama yapmadı. İsveçli perakende şirketi ICA ve ana şirketi Ahold da teklif vereceği haberleri konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi ABD'li Blackstone, Hırvat Agrokor'a 'Ver Elini Migros'a Ortak Olalım' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement