Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 15 gün ücretsiz olacak - Son Dakika
Ekonomi

Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 15 gün ücretsiz olacak

8 istasyondan oluşan Kazlıçeşme Sirkeci raylı sistem hattı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Seyahat süresinin 20 dakika olacağı hat, 15 gün ücretsiz olacak.

26.02.2024 13:48  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Erdoğan açılış töreninde hattın 15 gün boyunca ücretsiz kullanılacağını duyurdu. Hizmete giren 8 istasyonlu raylı sistemle Sirkeci ile Kazlıçeşme arası 20 dakikada seyahat edilebilecek.

"İSTANBUL ÇÖP ÇUKUR ÇAMURDAN KURTULMAK İÇİN BİZİ SEÇTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini hatırlatarak "1994'te göreve geldiğimizde İstanbul neydi? Çöp, çukur, çamur. Öyle mi? Kim vardı iktidarda? CHP yani şu andakinin büyükleri. Peki İstanbul bize niye devredildi? Bütün bu pisliklerden kurtulmak için." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açılış töreninde yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

"Bugün amacımızı gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Projemiz kapsamında 7,3 kilometre yaya yolu, 7,3 kilometre bisiklet yolu, 122 bin 550 metre kare meydan ve rekreasyon alanları, 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan, 74 bin metrekare yeni yeşil alan ile 14 adet yaya geçidi ve 13 adet kara yolu geçidi yer alıyor. Projemizle sadece demir yolu inşası yapmayıp ayrıca çevrede yaşayan insanların konforunu artıracak diğer düzenlemeleri de gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Ecdat yadigarı tescilli durakları, sanat tarihçileri, mimarlar, arkeologlar bütün bunların nezaretinde ve kurul kararları doğrultusunda restore ettik.

Cerrahpaşa ve Samatya hastanelerine erişimi kolaylaştıracak yeni bir durağı da mevcut hatta ilave ettik. Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattının önümüzdeki 30 yıllık süreçte ekonomiye toplam katkısının 785 milyon avro olacağını hesaplıyoruz. Yeni nesil ulaşım projelerimizin en güzel örneklerinden birini teşkil eden Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattının ülkemize, şehrimize, ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı! Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 15 gün ücretsiz olacak

"CHP ZİHNİYETİNİN HAKARET ETTİĞİ ECDAT"

Bugün yeni tasarımıyla, yeni çehresiyle hizmete sunduğumuz bu hattın çok ibretlik bir hikayesi vardır. Hattın ilk bölümü 1871 yılında Yedikule Küçükçekmece arasında resmen hizmete girer. Ancak Yedikule'deki başlangıç istasyonu şehrin iş merkezi olan Eminönü bölgesinden çok uzakta kalır. Bunun üzerine hattın iş merkezi olan Sirkeci'ye kadar uzatılması istenin. Ancak hattın Topkapı Sarayı'nın sahil kesiminden geçecek olması ve güzergah üzerindeki sahil köşkleri sebebiyle bir tereddüt yaşanıyor. Durum Sultan Abdülaziz'e anlatıldığında, Sultan tarihe geçecek şu sözleri ifade eder; Memleketime tren yolu yapılsın da isterse sırtımdan geçsin razıyım der. Ecdat söz konusu vatana, millete, devlete hizmet olunca meseleye daima bu zaviyeden bakmıştır. CHP zihniyetinin hakaret ettiği, husumet beslediği, fırsatını buldukça düşmanlık sergilemekten çekinmediği ecdadın tavrı işte budur. Yeter ki, bu yapılsın sırtımdan geçsin.

Bakınız biz yaklaşık yarım asırdır siyaset yoluyla ülkemize hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz. Bugüne kadar aziz milletimizin takdiriyle pek çok göreve geldik. Bundan 30 sene önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devraldığımız sorumluluğu daha sonra başbakan ve cumhurbaşkanı sıfatıyla taşımayı sürdürdük. Gençler bilmeyebilir ama anne babalar bilir. Şöyle bir hafıza kaydımızı tazeleyelim. Hatırlayın, 1994'te göreve geldiğimizde İstanbul neydi? Çöp, çukur, çamur. Öyle mi? Kim vardı iktidarda? CHP yani şu andakinin büyükleri. Peki İstanbul bize niye devredildi? Bütün bu pisliklerden kurtulmak için.

"31 MART'TA İSTANBUL'UN FETRET DEVRİNİ SONA ERDİRECEĞİZ"

İstanbul'a hizmet sorumluluğu yarı zamanlı yapılacak bir iş değildir. Son 5 yılda bu gerçeği maalesef acı bir şekilde yaşayarak tecrübe ettik.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın hayata geçirdiği projeler olmasaydı, muhtemelen İstanbul'un trafik çilesi artık katlanılamaz halde olurdu. İstanbul'a emanet olarak değil de nimet olarak bakanlar, ihmalkarlıklarıyla umursamazlıklarıyla bu güzel şehrin bitkisel hayata girmesine sebep oldular. 31 Mart'ta İstanbul'da kaldığımız yerden yeniden 'Bismillah' diyerek işe koyulacak, inşallah aziz İstanbul'un fetret devrini sona erdireceğiz."

Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 15 gün ücretsiz olacak

Son Dakika Ekonomi Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 15 gün ücretsiz olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Mehmet Aytekin: Temel atmama töreni yapanlar iyi izlesin 50 82 Yanıtla
    Çağrı KILIÇÖZ: Akşam eve giderken o temelden biraz al akşam yemeği diye ailene yedir ENAYİ 6 9 Mehmet Aytekin: Çağrı kılıçgöz size yedirecez az kaldı bekleyin 8 5
  • Serkan Basar: sonra yine bizim tarifeden devam :) 81 29 Yanıtla
  • Ali Tarkan Erdal: 100 yılın tokatcısı Sülün Osman bunların eline su dökemez :) 77 23 Yanıtla
    Mehmet Aytekin: Sen temel atmama törenlerine katıl 30 36
  • V. A.: Alakası yok. Bu ötekileştirmedir dinde yeri de yoktur. hem Osmanlıyı Atalarımızı hem Atatürk ü müzü çok seviyoruz. Bayragımızı, vatanımızı milletimzi.. kürt de türkde kardeştir.. biz gerici kafayı sevmiyoruz.. arap soyunu sevmıyoruz.. afganlıları sevmiyoruz.. biz bilime teknolojiye aşığız.. namazımızı kımseye gostermeden de kılarız içimizi Allah biliyor.. zorla kmseye baskı da yapmayız.. gercek Müslüman da biziz Türk te Kürtte.. 63 10 Yanıtla
  • ERŞAN KUNERİ: seçim geldi çattı halkın arasına karışıp bişeyler açıp kek çay vs dagitip iy isteme vakti geldi tabi... 24 18 Yanıtla
  • Hakan akarlak: Bari seçime kadar ücretsiz olsun 12 6 Yanıtla
    Osman Keçeci: ?????? seçimden sonra görürüz bedavayı???? 9 4
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement