AKİB, Ocak-Temmuz Döneminde 8,34 Milyar Dolarlık İhracat Gerçekleştirdi - Son Dakika
Ekonomi

AKİB, Ocak-Temmuz Döneminde 8,34 Milyar Dolarlık İhracat Gerçekleştirdi

AKİB, Ocak-Temmuz Döneminde 8,34 Milyar Dolarlık İhracat Gerçekleştirdi

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Onur Kılıçer, ocak-temmuz döneminde 8,34 milyar dolarlık dış satım yaptıklarını açıkladı. Kılıçer, temmuzda AKİB bünyesinde 1,19 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. En fazla ihracatın kimya, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve demir-çelik sektörlerinden yapıldığına dikkat çeken Kılıçer, İtalya, ABD ve Irak pazarlarında en yüksek ihracat değerlerine ulaşıldığını söyledi. Ocak-temmuz döneminde bölge ihracatının 8,34 milyar dolar düzeyine ulaştığını belirten Kılıçer, son 12 aylık dönemde ise 15,8 milyar dolarlık ihracata imza atıldığını ifade etti.

07.08.2023 13:12  Güncelleme: 13:15

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Onur Kılıçer, ocak-temmuz döneminde 8,34 milyar dolarlık dış satım yaptıklarını bildirdi.

Kılıçer, yazılı açıklamasında, temmuzda AKİB bünyesinde 1,19 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

En fazla dış satımın kimya, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamuller ile demir-çelik sektörlerinden yapıldığını aktaran Kılıçer, "AKİB olarak temmuzda en yüksek ihracat değerlerine İtalya, ABD ve Irak pazarlarında ulaştık. İtalya'ya 136 milyon, ABD'ye 78,9 milyon, Irak'a da 78,1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçer, 7 aylık ihracata da değinerek, "Ocak-temmuz döneminde bölge ihracatımız 8,34 milyar dolar düzeyine erişti. Son 12 aylık dönemde ise 15,8 milyar dolar ihracata imza attık." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi AKİB, Ocak-Temmuz Döneminde 8,34 Milyar Dolarlık İhracat Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement