Amerikan Türk Cemiyeti'nin Yıllık Galasının Onur Konukları Doğuş Grubu ve Ge Oluyor - Son Dakika
Ekonomi

Amerikan Türk Cemiyeti'nin Yıllık Galasının Onur Konukları Doğuş Grubu ve Ge Oluyor

Amerikan Türk Cemiyeti\'nin Yıllık Galasının Onur Konukları Doğuş Grubu ve Ge Oluyor

Bu Yıl 16 Nisan Tarihinde Amerikan Türk Cemiyeti (The American Turkish Society- Ats) Tarafından Düzenlenecek Geleneksel Gala Yemeklerinin Onur Konukları, Doğuş Grubu ve Ge Olacak.

11.04.2008 11:41

Bu yıl 16 Nisan tarihinde Amerikan Türk Cemiyeti (The American Turkish Society- ATS) tarafından düzenlenecek geleneksel gala yemeklerinin onur konukları, Doğuş Grubu ve GE olacak.

İş dünyası, siyaset, bürokrasi ve sivil toplum liderlerinin katıldığı 350 kişilik bu özel yemekte, geçen yıllarda da Koç- Ford ve Sabancı-Citi ortaklıkları kutlanmıştı.

GE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jeffrey Immelt ve Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk'in Amerikan Türk Cemiyeti'nin Kurumsal Ortaklık Ödülü'nü alacağı yemeğe, Amerikan ve Türk iş dünyasından, siyaset çevrelerinden, sivil toplum kuruluşlarından ve basından önemli isimler katılıyor. Onursal Başkanlığı'nı Mica Ertegün'ün yaptığı Gala'da, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA Başkanı David Stern ve Dupont Başkan ve CEO'su Charles Holliday Organizasyon Komitesinin Başkanlığı'nı yürütüyor.

Stern, galada Immelt ve Şahenk'e ödüllerini takdim edecek. Komitede aynı zamanda NBC CEO'su Jeff Zucker dahil olmak üzere Amerika ve Türkiye'den üst düzey yöneticilerin de hazır bulunması bekleniyor. Doğuş Grubu ve GE başta olmak üzere önde gelen pek çok şirketin katıldığı Gala, Amerikan Türk Cemiyeti'nin iki ülke ilişkilerini güçlendirmek üzere yürüttüğü çalışmaları destekleyecek.

Amerikan Türk Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Murat Köprülü, Galanın Doğuş-GE işbirliğini kutlamasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Doğuş Grubu ile GE ortaklığı, Türkiye ve ABD arasında uzun zamandır süregelen, güçlü iş bağlarının en başarılı örneklerinden biridir. Amerikan ve Türk şirketleri arasındaki başarılı ilişkilere ışık tutan GE Başkan ve CEO'su Jeffrey Immelt ve Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'i ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz".

Doğuş Grubu ve GE'nin iş ortaklığı 2000 senesinde, Doğuş Medya Grubu'nun dünyanın önde gelen ekonomi haber kanalı CNBC'nin ulusal versiyonu olan CNBC-e'yi kurması ile başladı. Medya alanındaki bu başarılı işbirliği, 2005 yılı sonunda GE ve Doğuş Grubu'nun finans sektöründe bugün Türkiye'nin ikinci büyük özel bankası olan Garanti Bankası ile devam etti. Finans sektöründe elde edilen bu üstün başarı sonucu iki şirketin ortaklığı, 2006 senesinde gayrimenkül sektöründe Doğuş-GE GYO'nun kurulması ile daha da gelişti.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de Gala'da yapacağı konuşmasında, bu tür ortaklıkların iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek açısından önemine, iş alanındaki birlikteliklerin yanı sıra sosyal sorumluluk alanındaki paylaşımların taşıdığı değere ve çok kültürlülüğe sağlanması gereken desteğe değinmesi bekleniyor.

Türkiye'den Sertab Erener ve Demir Demirkan'ın Painted on Water projeleri kapsamında dünyaca ünlü caz sanatçıları Al di Meola ve Dave Weckl da Galada sahne alacaklar.

1949 yılında New York'ta kurulan ve uzun yıllar Ahmet Ertegün'ün Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüş olduğu Amerikan Türk Cemiyeti'nin (The American Turkish Society- ATS), gelenekselleşen gala yemekleri, son üç yıldır birbiriyle ortaklığa ve işbirliğine gitmiş Türkiye'li ve ABD'li kuruluşların onuruna düzenleniyor.

(BGO-BGO-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Amerikan Türk Cemiyeti'nin Yıllık Galasının Onur Konukları Doğuş Grubu ve Ge Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement