Avrupa'nın En Hızlı Büyüyen Ekonomisiyiz - Son Dakika
Ekonomi

Avrupa'nın En Hızlı Büyüyen Ekonomisiyiz

Avrupa\'nın En Hızlı Büyüyen Ekonomisiyiz

Toyota'nın katkılarıyla düzenlenen M. I. T. Enterprise Forum Turkey'in 'İş Planı Yarışması' sonuçlandı.

25.05.2011 03:10

Massachusetts Institute of Technology öncülüğünde, Toyota'nın katkılarıyla düzenlenen M. I. T. Enterprise Forum Turkey'in 'İş Planı Yarışması' sonuçlandı. Suada Club'da düzenlenen ödül törenine Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yanısıra eşi Beyhan Bağış ile jüri üyesi olarak Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkven Direktörü Evren Ünver, M. I. T. EF Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Gülsün Bozkurt Kiper, Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ve Koton Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz katıldı. Program başlamadan önce davetliler, kokteylde bir araya geldi. Kokteyl'de Bakan Bağış ile eşi Beyhan Bağış, Arzuhan Doğan Yalçındağ ile bir süre sohbet etti.

"HASTA ADAM DENİLEN ÜLKEMİZ, ARTIK AVRUPA'NIN EN HIZLI BÜYÜYEN EKONOMİSİ"

Kokteylin ardından başlayan programda konuşan Bakan Egemen Bağış bilgi ve birikimin önemine değinerek, "Türkiye artık farklı bir platformda oynuyor. Bir zamanlar 'Avrupa'nın hasta adamı' denilen ülkemiz, artık Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi oldu. Üyesi olmaya çalıştığımız AB, 2010'da yüzde 1. 5 büyürken, Türkiye, Avrupa ortalamasını 6'ya katlayıp, yüzde 8. 9 büyüdü. Avrupa'nın en başarılı ekonomisi olan Almanya yüzde 3 büyürken, biz onları 3'e katladık. Ama Almanya ile bir farkımız daha var. Almanya'nın ortalama yaşı 45, bizim ortalama yaşımız 28. Ben şu anda kabinenin en genç bakanıyım ama ülkemizin nüfusunun yüzde 70'i benden daha genç" dedi.

"DÜNYA, TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİNİ ANLAMAYA BAŞLADI"

Türkiye'nin, dünyanın önde gelen 10 ekonomisinden birisi olması isteniyorsa, bu tür etkinliklerin sayısının artırılması gerektiğini vurgulayan Bakan Bağış, "Türkiye, dünyanın önde gelen organizasyonlarına ev sahipliği yapıyorsa, demek ki dünya Türkiye'nin potansiyelini anlamaya başladı" ifadelerini kullandı. Toyota Pazarlama ve Satış A. Ş Üst Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt ise, böyle bir konuda sponsor olma şansını verdiği için M. I. T'ye teşekkür ederek, bu programın devamında da yer alacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından yarışmada ilk 10'a kalan finalistler projelerini tanıttı. Yarışmada birinci olan 'Uzmanlar Danışmanlık' grubu ödülünü Ali Haydar Bozkurt, ikinci olan 'Gezdir Beni Turizm' grubu ödülünü Toyota Pazarlama ve Satış A. Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Fady Jameel, üçüncü olan 'Mobil 360' grubu ise ödülünü Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tan aldı.

JÜRİ ÜYELERİNE PLAKET

Ayrıca programa jüri üyesi olarak katılan Arzuhan Doğan Yalçındağ, Evren Ünver, Gülsün Bozkurt Kiper, Koray Öztürkler ve Gülden Yılmaz'a da katılımlarından dolayı plaket taktim edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Avrupa'nın En Hızlı Büyüyen Ekonomisiyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement