Bafra'da Sebze ve Meyveciliği Geliştirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Bafra'da Sebze ve Meyveciliği Geliştirme Toplantısı Yapıldı

Bafra\'da Sebze ve Meyveciliği Geliştirme Toplantısı Yapıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde, Sebze ve Meyveciliği Geliştirme İstişare Toplantısı, Bafra Organize Sanayi Sitesinde düzenlendi.

27.11.2013 17:00  Güncelleme: 17:12

Samsun'un Bafra ilçesinde "Sebze ve Meyveciliği Geliştirme İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Bafra Organize Sanayi Sitesi'nde sözleşmeli tarım ile ilgili yapılan toplantıya Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nden Necdet Kurul, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç, fabrika sahipleri ve üreticiler katıldı.

Kıdemli Tarımsal Kredilendirme Uzmanı İlhan Günal, salçalık biber ve domates hakkında yaptığı sunumla katılımcıları bilgilendirdi.

Bilgilendirmenin ardından konuşan İl Müdürü Kadir Güven, bölge çiftçisinin çok fazla potansiyele sahip olduğunu, çiftçilerin ürettikleri ürünlerde pazarlama problemleri yaşamasından dolayı bu konuda neler yapılabilmesiyle ilgili bir çalıma yapıldığını söyledi. Güven, "Sözleşmeli üretim modeli hayata geçirilmeli. Bu, çiftçi ve üretici açısından muhakkak yapılmalı" dedi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nden Necdet Kurul, bölgenin dinamiklerinin hayata geçirilmesi ve üreticilerin birlik içerisinde bu işe dahil olmasını gözlemlemek amacıyla toplantıya katıldıklarını kaydetti.

2 yıldır sözleşmeli tarımla çalıştıklarını ifade eden Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç, "Sözleşmeli tarıma destek verilirse biz de sebze üreticileri birliği olarak bunu yaygınlaştırırız. Ovadaki fabrikaların yaşamasını sağlar, önümüzdeki yıllarda bunu daha da yaygınlaştırırız. Bakanlıktan istediğimiz sözleşmeli tarıma destek vermesi" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bafra'da Sebze ve Meyveciliği Geliştirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement