"Başarılı Girişimcilerle Deneyimleri Paylaşalım" - Son Dakika
Ekonomi

"Başarılı Girişimcilerle Deneyimleri Paylaşalım"

"Başarılı Girişimcilerle Deneyimleri Paylaşalım"

Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Öztürk, Türk Ekonomisinin Sancı Çektiği Halde Doğum Yapamayan Kadın Gibi Olduğunu Söyleyerek, "2001'de Ülke Ekonomisindeki Üç Acil Gündem Olan Büyüme, Finansal ve Fiyat İstikrarı Yeniden Sorgulanır Hale Geldi" Dedi.

26.04.2008 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Öztürk, Türk ekonomisinin sancı çektiği halde doğum yapamayan kadın gibi olduğunu söyleyerek, "2001'de ülke ekonomisindeki üç acil gündem olan büyüme, finansal ve fiyat istikrarı yeniden sorgulanır hale geldi" dedi.

Öztürk, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) tarafından düzenlenen ''Başarılı Girişimcilerle Deneyimleri Paylaşalım'' etkinliğine konuşmacı olarak katıldı. Türkiye'nin 1994-2001 yılları arasında üç derin ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Öztürk, 2001'de ülke ekonomisindeki üç acil gündem olan büyüme, finansal ve fiyat istikrarın yeniden sorgulanır hale geldiğini söyledi. Öztürk, ülkenin krizin eşiğine geldiğini fakat buna direndiğini ifade ederek, "Maalesef Türkiye şu an krize girmek istiyor, ancak giremiyor. Türk ekonomisi sancı çektiği halde doğum yapmayan kadın gibi. Ekonomimiz krizlere direnebilir, çünkü kamu kesiminde finansal istikrar kurulmuş ve krizleri tetikleyen bankacılık sektörü de çok sağlam bir yapıya sahip. Bu nedenle ülkemizde kriz olmuyor" diye konuştu.

Genç bir nüfusa sahip Türkiye'deki yüksek talebe bağlı olarak hızlı büyüme ve enflasyon rakamlarının düşürülerek, fiyat istikrarının elde edildiğini anlatan Öztürk, bunun böyle devam edeceğini tahmin ettiklerini kaydetti. Öztürk, kişi başına 40 bin dolar geliri ve 4 trilyon dolarlık ekonomisi olan Japonya'da zenginlerin 60 metrekarelik evlerde yaşadığını belirterek, Türkiye'de asgari ücretin üzerinde maaş alan kişilerin 150 metrekarelik evlerin olduğunu vurguladı.

AGİD Başkanı Ahmet Coşkun ise ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar kadar, fırsatların da bulunduğuna belirterek, birçok sektörün hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve iş adamlarının iyi bir analizle bu sektörlerden nasıl pay alabileceklerini hesaplayabileceğini söyledi. Adana'nın daha iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Coşkun, düzenledikleri çeşitli eğitim faaliyetleriyle üyelerini bilgilendirdiklerini kaydetti.

Toplantıya, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

(FK-NÇ-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Başarılı Girişimcilerle Deneyimleri Paylaşalım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement