Dağyenice Turizm Gelişim Bölgesi, Başbakan'ın İmzasına Kaldı - Son Dakika
Ekonomi

Dağyenice Turizm Gelişim Bölgesi, Başbakan'ın İmzasına Kaldı

Dağyenice Turizm Gelişim Bölgesi, Başbakan\'ın İmzasına Kaldı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Dağyenice'nin teşvik gelişim bölgesi ilan edilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

16.01.2013 13:14

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Dağyenice'nin teşvik gelişim bölgesi ilan edilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Harput, "Turizm Bakanlığı tarafından projemiz teşvik gelişim bölgesi olması için onaylandı. Projenin hayata geçmesi Başbakan'ın imzasına kaldı" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Crowne Plaza Otel'de kentteki termal kaynaklardaki son gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Arap gazetecilerin de yer aldığı basın toplantısında konuşan Vali Harput, jeotermalin kentin 8 bin yıllık geçmişinde bulunduğuna dikkat çekti. Dünyanın en eski kaynak sularının çıkarılması için son 4 yıldır büyük bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Harput, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın da büyük destek verdiğini kaydetti.

Turizm sektörü içerisinde termal ve kongre turizminin diğerlerine göre 6 ile 8 kat daha fazla kar bıraktığını ifade eden Harput, bu alanda dünyada 400 milyar dolar, Avrupa'da ise 40 milyar dolar harcama yapıldığına dikkat çekti. Harput, 2020 yılında 1 milyardan fazla nüfusun yaşlılardan oluşacağını söyledi.

Bursa'ya 2023 yılında 5 milyon turisti getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Vali Harput, amaçlarının Bursalılar'ın kendi termal kaynaklarından yararlanmasını sağlamayı, diğer kent ve ülkelerdeki nüfusu da çekmeyi istediklerini kaydetti. Bursa'nın merkezi dışında ilçelerinde de termal kaynakların yer aldığına dikkat çeken Vali Harput, Oylat, Terme, Sadağı, Keramet ve Tümbüldek gibi çeşitli bölgelerin bulunduğunu belirtti.

'BAŞBAKAN'IN ONAYINA KALDI'

Bursa'yı termal turizmde cazibe merkezi haline getirmek istediklerini ifade eden Vali Harput, Dağyenice teşvik gelişim bölgesi içine alınması için çalıştıklarını da kaydetti. Şahabettin Harput, "Turizm Bakanlığı tarafından projemiz teşvik gelişim bölgesi olması için onaylandı. Projenin hayata geçmesi Başbakan'ın imzasına kaldı. Başbakan Erdoğan bu kararı onaylarsa, Dağyenice Urfa'daki gibi teşvik tedbirlerinden yararlanabilecek. Sıcak su çalışmalarında şu ana kadar 13 milyon harcadık. Dağyenice Projesi tamamlandığında yıllık 4 milyon TL gelir bekliyoruz" diye konuştu.

'YATIRIM TALEPLERİ GELİYOR'

Türkiye'de ilk kez yapılacak Sağlık Serbest Bölgesi'nin de Bursa'ya kurulması için çalışmalarının da bulunduğuna işaret eden Harput, ABD'den sağlık serbest bölgesi için 1 milyar dolarlık yatırım talebinde bulunduğunu açıkladı. Jeotermal kaynakların farklı alanlarda da gösterileceğini söyleyen Vali Harput, yalnızca otellerde ve kaplıcalarda değil, şehrin ısıtılması ve seracılıkta da sıcak suyun kullanılacağını dile getirdi. Harput, 46 tesis 7 bin yatak kapasitesiyle Bursa'daki sıcak suyu eski ihtişamını kavuşturacaklarını vurguladı. - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Dağyenice Turizm Gelişim Bölgesi, Başbakan'ın İmzasına Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement