Darphane'nin Grevi Altın Piyasasını Çok Etkilemez - Son Dakika
Ekonomi

Darphane'nin Grevi Altın Piyasasını Çok Etkilemez

Darphane\'nin Grevi Altın Piyasasını Çok Etkilemez

İAR Yönetim Kurulu Başkanı Halaç, Darphane'nin grev zamanlamasının kötü olduğunu, ancak sıkıntı yaşanmasını beklemediğini söyledi.

18.06.2013 15:08  Güncelleme: 15:16

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç, Darphane'nin grev zamanlamasının kötü olduğunu, ancak altın piyasasında bir sıkıntı yaşanmasını beklemediğini belirterek, "Darphane'nin 2013 yılı için basmış olduğu altında az bir fiyat farklılığı doğarsa doğar İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç, Darphane'nin grev zamanlamasının kötü olduğunu, ancak altın piyasasında bir sıkıntı yaşanmasını beklemediğini belirterek, "Darphane'nin 2013 yılı için basmış olduğu altında az bir fiyat farklılığı doğarsa doğar. Ancak, piyasada hala Darphane'nin bastığı çok sayıda altın var" dedi.

Halaç, İstanbul'da 20 Haziran'da düzenlenecek olan "4. Uluslararası İstanbul Altın Zirvesi" öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Zirve hakkında bilgiler veren Halaç, Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek Altın Zirvesi'ne, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra, yatırım danışmanı ve fon yönetici Marc Faber'in de katılmasının beklendiğini belirtti.

-"ALTIN FİYATLARI SON 2 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ"-

Altın piyasasına da değerlendiren Halaç, altın fiyatlarının, Nisan ayı ortasında son 2 yılın en düşük seviyesine inmesi ile yatırım amaçlı alımın arttığını söyledi. Halaç, Merkez Bankası'nın bankalardan munzam olarak kabul ettiği altının belli bir miktarının, vatandaştan gelmesinin zorunlu kılınması için üst makamlara bir teklifte bulunduklarını da açıkladı. Soruları da yanıtlayan Halaç, Darphane çalışanlarına yönelik alınan grev kararını da değerlendirdi.

-"RAMAZANA GİRİLDİĞİNDE DÜĞÜN SAYISI DÜŞECEK, PİYASADA ALTIN SIKINTISI YOK"-

Darphane'nin grev zamanlamasının kötü olduğunu, ancak altın piyasasında bir sıkıntı yaşanmasını beklemediğini belirten Halaç, şöyle devam etti:

"Darphane'de grev yaz ortasına denk geliyor. Ancak diğer yandan Ramazan ayına girildiğinde düğün sayısı düşecek. En kısa zamanda çözülmesini umuyoruz. Ama Darphane grevinin altın piyasasını çok etkileyeceğini düşünmüyorum Darphane, yeni tarih adı altında yılda ortalama 50 ton altın basıyor. Daha önce bastıkları altınları da değerlendirirsek şu anda piyasada altın sıkıntısı yok. Ama Darphane'nin 2013 yılı için basmış olduğu altında az bir fiyat farklılığı doğarsa doğar. Ancak piyasada hala Darphane'nin bastığı çok sayıda altın var" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Darphane'nin Grevi Altın Piyasasını Çok Etkilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement