Denizcilikte Yeni İşbirliği - Son Dakika
Ekonomi

Denizcilikte Yeni İşbirliği

Denizcilikte Yeni İşbirliği

Fransa ve Akdeniz'in En Büyük Limanı Olan Marsilya'daki Fos Limanı'nın Yetkilileri, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni Ziyaret Ederek, Denizcilik Alanında Türkiye ile İşbirliğinin Arttırmak İçin Görüşmelerde Bulundu.

15.11.2009 02:33

Fransa ve Akdeniz’in en büyük limanı olan Marsilya’daki Fos Limanı’nın yetkilileri, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret ederek, denizcilik alanında Türkiye ile işbirliğinin arttırmak için görüşmelerde bulundu.

Marsilya’daki Fos Limanı’nın yetkilileri, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Akdeniz’i, Romalıların kullandığı “Mare Nostrum” (Bizim Deniz) deyimiyle niteleyen Marsilyalı denizciler, işbirliği ile Akdeniz ticaretinin canlılık kazanacağını savundu. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh’u makamında ziyaret eden Marsilya Fos Limanı Meclis Başkanı Jean-Claude Terrier ve beraberindeki heyet iki ülke arasında özellikle denizcilik alanındaki işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesini istedi. Ziyarette konuşan Terrier, Türkiye’nin konteynerda beşinci, Ro-Ro trafiğinde ise altıncı müşterileri konumunda olduklarını hatırlatarak yapılacak işbirliği ile bu sırayı daha yükseklere taşımak istediklerini söyledi. Marsilya olarak Avrupa’nın güneydeki limanı olmak istediklerini anlatan Terrier, “Türkiye’nin Avrupa’ya karayolu ile yaptığı ihracatın Akdeniz’de bizim aracılığımızla deniz yoluyla yapılabileceğini anlatmak için buraya geldik. Marsilya’daki limanımız içerdeki nehir yolu, karayolu, demiryolu ve boru hattı bağlantısı ile Avrupa’nın güney ülkelerine iyi ve hızlı bağlantı imkanına sahip” diye konuştu.

Yatırımlar sevindirici

Limanlarında gelecek yıl için 600 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını aktaran Terrier, Türkiye’deki denizcilik ve liman yatırımlarının da kendilerini sevindirdiğini vurguladı. Terrier, Akdeniz’i,  burada yaşayan halkların dayanışmasını vurgulayan “Mare Nostrum” kelimeleriyle tanımladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Denizcilikte Yeni İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement