Erken emeklilik konusunda Dünya Bankası uyardı - Son Dakika
Ekonomi

Erken emeklilik konusunda Dünya Bankası uyardı

Erken emeklilik konusunda Dünya Bankası uyardı

Erken emeklilik mağdurları çözüm için seslerini çıkartmaya devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar grubunda tam 5 milyon mağdur emekli olamamanın zorluğunu yaşıyor. Erken Emeklilik son durum ne? İşte cevabı...

26.06.2013 21:13

Dünya bankaları mağdurları bu konuda uyardı. Devlet bu büyük sorunu ne zaman çözecek. Erken emeklilik ile ilgili ciddi çekinceleri olduğunu belirten Dünya Bankası verimli istihdamı artırma önerilerinde bulundu. Dünya Bankası ve Bakanlık'dan Türkiye'ye bu konuda uyarı geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar grubuna sevindirici haber. Erken Emeklilik son durum ne?

Erken emeklilik konusunda Dünya Bankası'ndan önemli bir uyarı geldi.

Erken emeklilik konusunda Türkiye'ye kritik uyarı! Dünya Bankası ve Bakanlık erken emeklilik için Türkiye'yi uyardı.

Emekliyi sevindirecek haber!

Emekli olduktan sonra çalışan ya da işyeri açan emeklilerden kesilen paraya sınır geldi. 59 yaşın üstünde olan emekliler bu parayı ödemeyecek.

Çalışan emekliler için büyük bir yük haline gelen Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemelerine sınır geliyor. Emekli olduktan sonra işyeri açan, ya da bir başka firmada çalışan emeklilerin maaşlarından belli oranlarda kesinti yapılıyor. Emeklilerin kesintileri hizmet akdine tabi çalışmaları halinde işverenlerinden, kendi nam ve hesabına tabi çalışmaları halinde ise kendilerinden yapılıyor. Bu oran yüzde 15'e kadar çıkabiliyor.

2013 erken emeklilik ne zaman sorularına sefer Mustafa Çağlayan açıklama getirdi. Sosyal Güvenlik konusunda uzman olan Çağlayan emeklilik haberini bekleyenlere bir sene erteleme yapın dedi.

2013 erken emeklilik konusu Mustafa Çağlayan'a göre belki iki seçimin olacağı 2014 yılında gelişme olabilir dedi. Ancak şu an hiçbir gelişme beklemediğini de belirtti.

2013 erkek emeklilik olacak mı soruları ise şu şekilde açıklandı. Çağlayan'a göre başbakan yardımcısı ve maliye bakanı böyle bir şeyin olmasına ihtimal vermiyor. Çünkü devletin 5 milyon emekliyi kaldıracağını düşünmüyorlar. Ancak Faruk Çelik'in güvenlik bakanı olarak verdiği emir nedeni ile 2014 yılında olma ihtimali bulunmakta. Bunun sebebi ise olacak iki seçime bağlanmaktadır. Çağlayan'ın konu hakkında var olan açıklamaları ise kısa süre içerisinde sizlere aktarılmaya devam edecektir.

"Yanımıza emekli olmuş bir amca geliyor ve bize soruyor: Bizim gün sayımız aynı olmasına rağmen o benden neden fazla maaş alıyor? Burada esas olan gün sayısı değildir. Gerçek sıkıntı işverenlerin çalışan personelin primini gerçek maaş üzerinden değil de asgari ücret üzerinden ödemesidir. Sizin piriminiz ne kadar yüksek ödenirse o ölçüde yüksek emekli maaşı alırsınız. Zaten Türkiye'de çalışanların yüzde 60'ının primleri asgari ücret olarak gösteriliyor. Böylelikle hem devlet kaybediyor hem de çalışan emekli olduğunda gerçek hakkını alamamış oluyor."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Erken emeklilik konusunda Dünya Bankası uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement