Erol Türkün: "Türkiye'de Aranan Marka Yok" - Son Dakika
Ekonomi

Erol Türkün: "Türkiye'de Aranan Marka Yok"

Erol Türkün: "Türkiye\'de Aranan Marka Yok"

Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, Türkiye'nin dünya genelinde aranan bir markası olmadığını söyledi.
Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, BUGİAD Genç tarafından düzenlenen '1 Marka, 1 Öykü' seminerine konuk oldu.

17.11.2013 13:45

Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, Türkiye'nin dünya genelinde aranan bir markası olmadığını söyledi.

Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, BUGİAD Genç tarafından düzenlenen '1 Marka, 1 Öykü' seminerine konuk oldu. Tekstil sektöründeki dünya markaları ile çalışan Erol Türkün, iş hayatında yaşadığı anıları, gelecek ile ilgili görüşlerini seminere katılan iş adamına anlattı. Türkün markasının, 8 kişinin çalıştığı bir atölyeden, 50'den fazla ülkeye ihracat yapan bir holdinge dönüşme hikayesini katılımcılar paylaşan Erol Türkün, Almanya'da tekstil mühendisliği eğitimi aldıktan sonra 1976 yılında Türkiye'ye dönerek kendi iş yerini kurduğunu belirtti. Dünyaca ünlü birçok tekstil markasının kumaş ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Türkün, Avrupa'da yaşanan ekonomik sıkıntıları avantaja çevirerek 2012 yılında beklenin üzerinde büyüdüklerini söyledi. Türkün, "Türkün Holding olarak şu an Avrupa'nın en entegre tekstil tesislerinden birine sahibiz. Piramidin en üstü diye tabir edilen kesime yönelik üretim gerçekleştiriyoruz. Bu noktaya gelmek, ulaşmak bir Türk olarak, Bursalı bir firma olarak bizi gururlandırıyor" diye konuştu.

"2014 KOLAY BİR YIL OLMAYACAK"

Markalaşma hikayesini anlattıktan sonra katılımcıların sorularını cevaplayan Türkün, 2014 yılı ile ilgi ekonomik tahminlerinin sorulması üzerine 2014 yılının kolay bir yıl olmayacağını dile getirdi. Türkün, kredi kartı ile ilgili alınan tedbirlerin iç pazarda özellikle perakende sektöründedaralmalara yol açabileceğini vurguladı.

Devlet teşvikleri hakkında değerlendirmede bulunan Türkün, "Ben teşviklerde sektörün ön planlanan çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Örneğin havlu ya da seramik, eğer bunlarda iyiysek bunlarda markalaşmamız gerekiyor. Türkiye'de herkes marka sözünü dile getiriyor ama kendi öz markalarımıza dahi sahip çıkamıyoruz. Marka lafını ön plana çıkarırken aslında içini boşaltıyoruz. Biz daha kendimize has olan kahvemize, yoğurdumuza sahip çıkamadık. Amerika'da yoğurt Türklerle değil Yunanlılarla özdeşleşmiş bu da bize bizim markalaşmada başarısızlığımızı gösteriyor" dedi.

"TÜRKİYE'DE ARANAN MARKA YOK"

Dünya boyutunda bakıldığında Türkiye'nin dünya genelinde aranan bir markası olmadığını ifade eden Türkün, Türkiye ile Güney Kore'nin 1960'lı yıllarda ekonomik olarak aynı seviyede olduğunu, ama günümüzde Güney Kore'nin dünya çapında en az üç dört aranan markaya sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin dünya ile entegre olma noktasında geç kaldığını dile getiren Türkün, Türkiye'nin artık daha çok çalışması gerektiğini belirtti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Erol Türkün: 'Türkiye'de Aranan Marka Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement