Eskişehir'de Hububat Ekimi Başladı, Çiftçiler Yağışları Bekliyor - Son Dakika
Ekonomi

Eskişehir'de Hububat Ekimi Başladı, Çiftçiler Yağışları Bekliyor

Eskişehir'in kıraç arazilerinde hububat ekimi başlarken, çiftçiler geçen yıl yeterli olan yağışları bu yıl da bekliyor. Mihalıççık ilçesi Karaçam Mahallesi'nde bulunan kıraç tarım arazilerinin ekimine başlandı. Bölgede sulama imkanı olmadığı için, az su ile yeşeren ve büyüyebilen hububat ürünleri; arpa, buğday, nohut ve mercimek genellikle ekiliyor. Geçtiğimiz yıl çiftçiler 500 ile 600 kilogram verimi dönümden elde etti. Bu yıl da çiftçilerin umudu yağışlardan yana.

01.11.2023 09:22  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de kıraç tarım arazilerinde hububat ekimine başlanıldı

Çiftçi Hüdayi Turgut:

"'Bismillahirrahmanirrahim' diyerek tohumlarımızı attık"

"Geçen yıl dönümden 500 ile 550 kilogram verim almıştık"

ESKİŞEHİR - Eskişehir'in kıraç arazilerinde hububat ekimi başlarken, çiftçiler geçen yıl iyi geçen yağmur yağışlarını bu yılda bekliyor.

Mihalıççık ilçesi Karaçam Mahallesi'nde bulunan kıraç tarım arazilerinin ekimine çiftçilerce başlanıldı. Ekim ayının gelmesiyle birlikte çiftçilerin yoğunlaşan ekim mesaisinde, sürülerek hazırlanan tarlalar mibzer adı verilen tarım makinaları ile ekiliyor. Bölgede sulama imkanı olmadığı için, az su ile yeşeren ve büyüyebilen hububat ürünleri; arpa, buğday, nohut ve mercimek genellikle ekiliyor. Yağmurların yağışının verimi doğrudan etkilediği bölgede geçtiğimiz yıl çiftçiler 500 ile 600 kilogram verimi dönümden elde etti.

"'Bismillahirrahmanirrahim' diyerek tohumlarımızı attık"

Ekim çalışmalarına başlayan çiftçi Hüdayi Turgut, yaptığı iş hakkında, "Mihalıççık ilçesi Karaçam Mahallesi'nde buğday ekilişi yapıyoruz. Geçen yıl mahsullerimiz ve verimimiz iyiydi. Yağmurlar çok güzel yağmıştı. Geçen yıl dönümden 500 ile 550 kilogram verim almıştık. Bu senede umudumuz var. 'Bismillahirrahmanirrahim' diyerek tohumlarımızı attık. Bu yıl 120 dönüm yer ekeceğim 50 dönüm buğday kalanı da arpa ekeceğim. Babamızdan, dedemizden kalan tarım arazilerini ekiyoruz, onlar bize emanet etmiş emanete, ata toprağına sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Eskişehir\'de Hububat Ekimi Başladı, Çiftçiler Yağışları Bekliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Eskişehir'de Hububat Ekimi Başladı, Çiftçiler Yağışları Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement