Garanti BBVA's Erguvan platform neutralizes carbon emissions at TAV airports - Son Dakika
Ekonomi

Garanti BBVA's Erguvan platform neutralizes carbon emissions at TAV airports

Garanti BBVA\'s Erguvan platform neutralizes carbon emissions at TAV airports

Garanti BBVA's carbon credit trading platform Erguvan has neutralized carbon emissions at TAV's airports in Ankara, Izmir, and Enfidha. TAV supported two Verra-licensed projects and balanced 21,603 tons of carbon emissions through the Erguvan platform. Garanti BBVA's Deputy General Manager Mahmut Akten stated that they support every effort for voluntary carbon markets, which have a potential of exporting nearly 40 million carbon credits annually in Turkey. TAV aims to be carbon neutral by 2030 and reach net-zero emissions by 2050.

23.06.2023 12:53  Güncelleme: 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
p>Garanti BBVA'nın karbon kredisi alım satım platformu Erguvan aracılığıyla, TAV'ın Ankara, İzmir ve Enfidha'daki havalimanlarındaki karbon emisyonları nötrlendi.

TAV Havalimanları, gönüllü karbon piyasasının önde gelen karbon standartlarından olan Verra lisanslı iki projeyi destekledi ve 21 bin 603 ton karbon emisyonunu Erguvan platformu aracılığıyla dengeledi.

"MÜŞTERİLERİMİZİN İKLİM RİSKLERİNİ YÖNETMELERİNE YARDIMCI OLUYORUZ"

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, "Küresel emisyon azaltma hedeflerine ulaşmada tamamlayıcı ve kritik bir role sahip olan gönüllü karbon piyasaları için yapılacak her çalışmayı destekliyoruz. 2021'de 2 milyar dolar işlem hacmini aşan gönüllü karbon piyasaları Türkiye'de 40 milyona yaklaşan yıllık karbon kredisi ihraç potansiyeliyle, hızla büyüyen pazardaki en güçlü arz piyasalarından biri olarak dikkat çekiyor. Ülkemizin ilk ve tek dijital karbon kredisi alım satım platformu Erguvan ile kurduğumuz stratejik ortaklık sayesinde, müşterilerimizin iklim risklerini yönetmelerine ve azaltmalarına yardımcı oluyoruz. Bu kapsamda havalimanı işletmeciliği sektörünün küresel ölçekte önde gelen kuruluşlarından TAV'ın Türkiye ve Tunus'ta işlettiği üç havalimanında karbon emisyonlarını nötrlemelerine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu yenilikçi işlemin gönüllü karbon piyasasında talebin artmasına katkıda bulunacağına ve piyasayı genişleteceğine inanıyoruz. Erguvan ile iş birliğimiz gönüllü karbon ticaretini teşvik ederken, müşterilerimizin karbon dengeleme faaliyetlerini desteklememizi sağlayacak" dedi.

"2050'DE NET SIFIR EMİSYONA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

TAV Havalimanları Havalimanlarından Sorumlu Grup Başkanı (COO) Kürşad Koçak ise "İklim değişikliğiyle mücadele ekonominin tüm alanlarında dönüşümü beraberinde getiriyor. TAV Havalimanları olarak sekiz ülkede 15 havalimanı işletiyoruz. Tüm operasyonlarımızda 2030'da karbon nötr olmayı, en geç 2050'de de net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyoruz. Üç havalimanımızın emisyonlarının denkleştirilmesi için Garanti BBVA'nın iş ortağı Erguvan'la çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Gezegenin korunması ve havacılık sektörünün karbonsuzlaşması için tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde çalışmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Garanti BBVA's Erguvan platform neutralizes carbon emissions at TAV airports - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement