Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin Özelleştirilmesi - Son Dakika
Ekonomi

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin Özelleştirilmesi

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ\'nin Özelleştirilmesi

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, elemesiz turda en yüksek teklif 630 milyon dolar oldu.

19.12.2012 15:43

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, elemesiz turda en yüksek teklif 630 milyon dolar oldu.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Bu sırada Komisyon Başkanı Kırşan, katılan firmalara Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu'nun ihaleye katılmamasına rağmen verdiği teklifin geçerli olduğu uyarısında bulundu.

1. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu elendi. 2. elemeli yazılı turda iki firmanın da aynı en düşük rakamı vermesi üzerine, bu turda eleme yapılmadı ve 2. tur tekrarlandı. Burada IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ en düşük teklifi vererek elenen katılımcı oldu.

3. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Zorlu Holding, 4. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, 5. elemeli yazılı turda ise en düşük teklifi veren Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ elendi.

Kalan 5 firmayla açık artırmaya geçildi.

Açık artırmada başlangıç tutarı 1 milyar 228 milyon dolar, artırım aralığı ise 3 milyon dolar olarak belirlendi.

(Sürecek)

Muhabir: Özcan Yıldırım - İbrahim Yılmaz

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin Özelleştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement