Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Ekonomi

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin bu dönemin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, küresel ve yurt içi tarımsal emtia fiyatları, Türkiye'nin 2023 yılı hasat sezonu gelişmeleri ve gıda fiyatlarının seyri üzerine görüşmeler yapıldı. Erken Uyarı Sistemi'nin güçlendirilerek uygulanması ve tüketici aleyhine muhtemel fiyat artışlarının önüne geçilmesi için ürün tedarikinin yapılması kararlaştırıldı.

12.09.2023 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde bu dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Şimşek'in ev sahipliğindeki toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, küresel ve yurt içi tarımsal emtia fiyatlarında yaşanan son gelişmeler ile Türkiye'nin 2023 yılı hasat sezonu gelişmeleri doğrultusunda stratejik tarımsal ürünlerin genel görünümü ve gıda fiyatlarının seyri üzerinde görüşmeler yapıldı.

Bu kapsamda, gıda fiyatlarında öngörülebilirliğin artırılması ve gerekli tedbirlerin daha etkin şekilde alınmasını teminen Erken Uyarı Sistemi'nin güçlendirilerek uygulanmasına devam edilmesi ile bazı tarımsal ürünlerde tüketici aleyhine muhtemel fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için ilgili kurumlar aracılığıyla gerektiğinde piyasada değerlendirmek üzere ürün tedarikinin yapılması hususlarına karar verildi.

Toplantıda, ilgili kurumların etkin bir koordinasyonla, gerektiğinde alt komite toplantıları çerçevesinde de olmak üzere çalışmalarına devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement