İnegöl'den 300 Milyon Dolarlık Mobilya İhracatı - Son Dakika
Ekonomi

İnegöl'den 300 Milyon Dolarlık Mobilya İhracatı

İnegöl\'den 300 Milyon Dolarlık Mobilya İhracatı

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Ayhan, İnegöl'ün mobilya ihracatının 2013 yılında yüzde 25 oranında artarak 300 milyon dolara yaklaştığını söyledi.

06.01.2014 11:19  Güncelleme: 11:17

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl'ün mobilya ihracatının 2013 yılında yüzde 25 oranında artarak 300 milyon dolara yaklaştığını söyledi.

Türkiye genelinde ihracat rakamlarının açıklandığını belirten Ayhan, "Ülkemiz, geçen yılın rekorunu kıl payı denebilecek çok az bir farkla kıramadı. 151 milyar 707 milyon dolarda kaldı. Bu rekorun kırılmamasında bazı faktörler var. Mısır ve Suriye'deki iç savaşların, komşu ülkelerdeki ekonomik krizlerin ve ülkemizin gelişmesini istemeyen dış güçlerin oyunlarından dolayı, ihracat rakamları bu sene geçen yılın rakamlarıyla nerdeyse aynı. İnegöl'ün ihracat rakamları henüz açıklanmadığı için bilemiyorum. Ama ben mobilyada en az yüzde 25-30 oranında büyüme olacağını tahmin ediyorum. Bu konuda İnegöl bizi mobilyada hiç yanıltmadı. 252 milyon dolar olan ihracatın 300 milyon dolara yakın çıkacağını tahmin ediyorum. Komşu ülkelerimizdeki iç savaşların yakında biteceğini tahmin ediyorum. Temennimiz akan kanın durması" diye konuştu.

İnegöl mobilyasının yurtiçinde ve yurtdışında tanınırlığının arttığını ifade eden Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "Bunun meyvesini bütün İnegöl alıyor. Şehrimiz mobilya odaklı büyüyor. Bunun kıymetini bilip mobilyamızın yurtiçinde ve yurtdışında daha güzel tanıtımını yapıp, müşterileri İnegöl'e çekmemiz lazım" dedi.

Türkiye'nin dünya sıralamasında mobilya ihracatında alt sıralarda yer aldığını belirten Ayhan, "Yeni yılın üreticilerimize ve İnegöl'ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye genelinde geçen yıl mobilya ihracatı 1 milyar 750 milyon dolardı. Dünyanın yüzde 1 ihracatını yapıyoruz. En büyük pastayı Çin, İtalya gibi ülkeler alıyor. Biz maalesef mobilya ihracatında alt sıralardayız" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İnegöl'den 300 Milyon Dolarlık Mobilya İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement