İran Büyükelçisi Mohammad Farazmand'den GTO'ya ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

İran Büyükelçisi Mohammad Farazmand'den GTO'ya ziyaret

İran Büyükelçisi Mohammad Farazmand\'den GTO\'ya ziyaret

İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret ederek, işadamlarıyla istişarelerde bulundu.

28.06.2021 15:00  Güncelleme: 15:55

İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret ederek, işadamlarıyla istişarelerde bulundu.

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, ziyaretteki konuşmasında, İran ile çok köklü bir geçmişe sahip olduklarını, tarihi, kültürel ve bölgesel birliktelik ışığında ticari ilişkileri bir üst seviyeye çıkartmak istediklerini kaydetti.

Gaziantep'in en önemli ticaret pazarlarından birinin İran olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"İran'ın ekonomik yapısına baktığımızda Gaziantep için çok önemli bir hammadde olan petrokimyada güçlü olduğunu biliyoruz. Yine alıcısı olduğu gıda ve tekstil ürünlerinde de Gaziantep'in güçlü bir tedarikçi olduğu ortada. İran, 2020 yılında Gaziantep'in en fazla ihracat yaptığı 8. ülke olmuş. 2021 yılının ilk 5 ayında ise geçen yıla göre yüzde 328 artış ile ihracatımız 113 milyon dolara ulaşmış. Pandeminin etkileri giderek azalıyor. Normalleşme süreci hız kazanıyor. İran ile iş birliği yapabileceğimiz pek çok sektör söz konusu. Dolayısıyla mevcut ticaret hacmimizi çok daha yukarıya taşıyabiliriz. Önümüzdeki süreçte heyet ziyaretleri ve iş insanlarımızı bir araya getirecek organizasyonlar planlıyoruz."

Farazmand da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantep'in cazibe merkezi olduğunu, çok güçlü bir bağa sahip olduklarını kaydetti.

2019 ve 2020 yıllarının ticari anlamda istedikleri gibi geçmediğini belirten Farazmand, "Hamdolsun 2021 yılında bu durum düzelmeye başladı. Bizim burada oluş amacımız ticari iş birlikleri için sizleri dinlemek ve taleplerinizi almak. Ülkelerimiz arasında belirlenen 30 milyar dolarlık bir ticaret hedefi var. Bunun ilk adımı da sizlere yaptığımız bu ziyaretler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İran Büyükelçisi Mohammad Farazmand'den GTO'ya ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement