Kariyer Ve İstihdam Fuarı Büyük İlgi İle Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Kariyer Ve İstihdam Fuarı Büyük İlgi İle Açıldı

Kariyer Ve İstihdam Fuarı Büyük İlgi İle Açıldı

Dicle Üniversitesi Kariyer Uygulama Merkezi ve İş-Kur ortaklığında "DİYİF 2013 İstihdam, Girişimcilik ve Kariyer Fuarı" düzenlendi.

12.12.2013 10:18

Dicle Üniversitesi Kariyer Uygulama Merkezi ve İş-Kur ortaklığında "DİYİF 2013 İstihdam, Girişimcilik ve Kariyer Fuarı" düzenlendi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fuar da 40 ve üzeri firma stant kurarak öğrenciler ile buluştu. Fuara Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Ali Atay, İŞKUR İl Müdürü Selahattin Bayram, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Aslan, STK Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kongre merkezinde gerçekleştirilen fuar, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İş ve İşçi Bulma Kurumunun (İŞKUR) tanıtımını ve faaliyetlerini, fuarlar düzenlemekteki amaçlarını anlatan bir video ile başladı. Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın yaptığı konuşmada öğrencilerin kendilerini geliştirmelerinin önemine değinerek, devletin işsizliği gidermek için çok ciddi çalışmalar yaptığını belirtti ve fuarın iş sektörüne katkı sağlayacağını dile getirdi.

İŞKUR CİDDİ YOL KAT ETTİ

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici ise Dicle Üniversitesinin tarihçesinden ve donanımından bilgiler verdi. Bilici, her yıl 5-6 bin arasında öğrenci mezun ettiklerini, bununda iş sektörüne eğitimli bireyler katmak olduğunu söyleyerek:"Bu toplantı ve fuarlar özellikle mezun olacak öğrencilerimiz için çok yararlı olacak" dedi.

"Üniversiteyi bitirmeden yabancı dil eğitimini bitirin" diye ifade eden Bilici, iş bulma, mesleğe hakim olma, istihdam edilebilme konusunda öğrencileri bilgilendirdi. İŞKUR İl Müdürü Selahattin Bayram, amaçlarının işçi ile işvereni bir araya getirmek ve istihdamın gelişmesine katkı sunmak olduğunu belirtti. Çalışma ve İŞKUR Müdürlüğünün ciddi bir yol kat ettiğini dile getiren Bayram, fuarın yararlı olacağına inancının tam olduğunu söyledi ve işsizliğin minimum seviye indirmek için bu tür fuarların açılması gerektiğini vurguladı.

İŞSİZLİK ORANI 7,3

Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Aslan yaptığı konuşmada ikincisi düzenlenen fuara katılımın yüksek olmasının umut verici olduğunu belirterek, bölgenin istihdamla ilgili büyük sıkıntıları olduğuna dikkat çekti. " Türkiye'de işsizlik son yıllarda kademeli olarak geriliyor. İşsizlik eğer bir sorunsa ilk önce doğru teşhis etmeli ve çözüm için doğru tespitler masaya yatırılmalı" diyen Aslan, verilere göre 2013 yılı itibariyle işsizlik oranının 7.3 olduğunu, işsiz sayısının 90 bin civarında olduğunu söyledi.

60 BİN KİŞİ İŞBAŞI EĞİTİMİ ALDI

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Ali Atay da işsizliğin dünyanın önemli bir sorunu olduğunu söyleyerek, İŞKUR'da istihdam kapasitesinin artması için çalışmalar yapıldığını belirtti. Atay, 2013 yılı itibariyle İŞKUR Genel Müdürlüğüne 1 milyon 353 bin açık iş talebi aldıklarını, 650 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini ve 50 bin kişiyi de istihdam edilmeleri için yurtdışına gönderdiklerini belirterek, 60 bin kişinin işbaşı eğitimi aldığını söyledi.

FİRMALAR İSTİHDAM ETMEK İÇİN BAŞVURU ALDI

Açılış konuşmalarının ardından bölgeye yatırım ve çalışmalarından dolayı firmalara teşekkür belgeleri verildi. Yenişehir Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen protokol üyeleri ve katılımcılar, stantları gezerek firmalardan bilgi aldılar. Firmalar istihdam etmek için başvurular aldı, öğrenciler CV'ler doldurdu. İki gün boyunca devam edecek fuar da "Mesleki Yeterlilik Kurumu Faaliyetleri" konusunda Uzman Pınar Öner, "Diyarbakır'da Yatırım Fırsatları" konusunda Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, "Toplam Kalite Yönetimi Süreçlerinin Değerlendirilmesi" konusunda da Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mete birer sunum yapacaklar.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Kariyer Ve İstihdam Fuarı Büyük İlgi İle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement