Kentsel Dönüşüm Uyarısı - Son Dakika
Ekonomi

Kentsel Dönüşüm Uyarısı

Kentsel Dönüşüm Uyarısı

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, kentsel dönüşümden yabancı firmaların da pay almaya çalıştığını belirterek uyarılarda bulundu.

26.03.2013 12:16  Güncelleme: 22:28

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, kentsel dönüşümden yabancı firmaların da pay almaya çalıştığını belirterek uyarılarda bulundu. Güleroğlu, "İzmirliler gözünü açsın, ellerindeki değerlerin kıymetini bilsin" dedi.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir'in kentsel dönüşümde pilot bölge seçildiğini, bu nedenle yabancı firmaların da ilgisini çektiğini söyledi. Güleroğlu, "Alman ve krizden çıkış arayan Yunan firmalar, kentsel dönüşüm pastasından pay alabilmek için pazar arıyorlar. Türk şirketlerinin yüzde 51'ini alarak inşaat hakkı kazanmak istiyorlar. İzmirliler gözünü açsın, ellerindeki değerlerin kıymetini bilsin" diye konuştu.

İzmir'in diğer illere göre emlak yatırımları konusunda yıldızının parladığını dile getiren Mesut Güleroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın emlak yatırımları konusunda İstanbul'un bittiğini, bu konuda yatırımlar için İzmir'i işaret ettiğini hatırlattı. Güleroğlu, "Son yıllarda İstanbullu grupların Basmane, Kadifekale arasında sayıları 200'e yaklaşan eski İzmir evini satın aldığı da unutulmamalı. Hala alımlar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Güleroğlu, İzmir Ticaret Odası ile birlikte Bayraklı Emek Mahallesi'nde kentsel dönüşümle ilgili halkla toplantılar yapıp bu konuda onları bilgilendirdiklerini belirterek, "Kentte tek katlı evlerin çok olduğu birçok semt var. Çamdibi, Altındağ bu semtlerden bazıları. Kentsel dönüşüm ile ilgili düzenlemeler ada, pafta bazında yapılmalı. Şu anda Alaybey'de satılık bir tek ev yok. Daha önce satmak isteyenler de kentsel dönüşüm nedeniyle satmaktan vaçgeçti. Önemli olan doğru çalışmaların yapılması. Yeni binalar yapılırken geçmişteki sıkıntılar yaşanmasın. Bakın Birinci Kordon'a, İzmir imbat rüzgarını yüksek binalar nedeniyle alamıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kentsel Dönüşüm Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement