Küresel Gelişmelerin Turizme Etkileri Tartışıldı - Son Dakika
Ekonomi

Küresel Gelişmelerin Turizme Etkileri Tartışıldı

Küresel Gelişmelerin Turizme Etkileri Tartışıldı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizmin, ülkenin geleceğini, yaşam biçimini batıya entegre eden bir sektör olduğunu söyledi.

06.05.2011 21:20

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizmin, ülkenin geleceğini, yaşam biçimini batıya entegre eden bir sektör olduğunu söyledi.

Kuşadası Genç İşadamları Derneği (KUGİAD) "Ortadoğu'daki Gelişmelerin Türk Turizmine Etkileri" konulu panel düzenledi. Sealight Otel Konferans Salonu'ndaki panele konuşmacı olarak TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin ilk turizmcilerinden Diana Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tonbul, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Siyasi partilerin Milletvekili Adayları ile turizmciler katıldı.

TÜRKİYE TURİZMDE İLK 5'E GİRMEK ZORUNDADIR

Turizmin ülkeyi birbirine bağlayan sektör olduğunu belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Turizm, bu ülkenin geleceğini, yaşam biçimini batıya entegre eden bir sektördür. Türkiye'nin geleceği turizmdedir. Biz tatilin bir lüks değil, zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz iç turizmde 35 milyon ziyaretçidir. Türkiye turizm yapan ülkelerin içinde ilk beşe girmek zorundadır" dedi. Birçok ülkenin vizeleri kaldırmasına karşın AB Ülkelerinin zorluk çıkardığını hatırlatan Ulusoy, "Bu ülke birlik ve beraberlik içerisinde kalkınma ve turizm hamlesi yaparsa, bize vize koyan ülkelere o zaman vizeyi biz koyacağız. Türkiye Avrupa'nın arka bahçesi değil. Müttefik dediğimiz, dost dediğimiz ülkeler artık bizi kaşımasın, bizi okşasın" dedi.

OTELLER KENDİLERİNİ YENİLEYEMİYOR

Türkiye'nin kalite fiyat ilişkisi açısından iki yıl öncesine kadar dünyanın en iyi ülkesi olduğunu ancak şimdi sınırda durduğunu belirten, Diana Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tonbul da turizmi ayakta tutan otellerin sıkışmaya başladığını, bunun da tehlike çanları anlamına geldiğini söyledi. Tonbul, "Türkiye fiyat ve kalite açısından dünyada bir numara. Ancak son iki yılda rakiplerimiz ciddi fiyat indirimlerine girdi. Turizmcinin döviz kuruyla, 3 dolar bozduran birinin döviz kuru bir olmamalı. Fiyat kalite ilişkisi açısından dünyanın bir numarası olan Türkiye'deki oteller kritik bir sınırda. Yatırımların geri dönüşleri uzamaya başladı. Oteller kendilerini yenileyemiyor" dedi. - Aydın/ Kusadasi

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Küresel Gelişmelerin Turizme Etkileri Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement