Polatlı'da Yalıtım Semineri - Son Dakika
Ekonomi

Polatlı'da Yalıtım Semineri

Polatlı\'da Yalıtım Semineri

Polatlı'da ısı ve su yalıtımı konulu seminerde, dünyada enerji tüketiminin yüzde 40'ının konutlarda gerçekleştiği belirtilirken, yalıtımın zorunlu hale geldiği ifade edildi.

16.01.2012 12:59

Polatlı'da ısı ve su yalıtımı konulu seminerde, dünyada enerji tüketiminin yüzde 40'ının konutlarda gerçekleştiği belirtilirken, yalıtımın zorunlu hale geldiği ifade edildi.

Polatlı Kent Konseyi ile Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulu bulunan Amerikan ortaklı Wallmerk yalıtım firması tarafından ısı ve su yalıtım semineri düzenlendi. Belediye Başkanı Yakup Çelik, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, müteahhitler ve inşaat sektörünün temsilcilerinin katıldığı semineri, İnşaat Yüksek Mühendisi Selda Evinler verdi. Seminerin açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz yaptı. Yılmaz, yalıtım sistemlerinin günümüzdeki gerekliliğine işaret ederek, modern ve ekonomik yapılaşmaların gerek yasal açıdan ve gerekse ihtiyaç açısından zorunla hale geldiğini söyledi.

KÜF VE NEM KAYNAKLI HASTALIKLARI ÖNLÜYOR

Mühendis Selda Evinler, ısı elde etmek için tüketilen yakıtların havada kirlilik ve küresel ısınmaya yol açtığını belirtti. İklimin değiştiğini, dünyanın her geçen yıl ısındığını vurgulayan Evinler, havadaki karbondioksit oranının 90'lı yıllardaki seviyeye çekilmesi için bir dizi çalışmanın yapıldığını söyledi. Ünlü Kyoto Protokolü'nü Türkiye'nin de imzaladığını ve 2012 yılından itibaren karbondioksit oranını azaltmanın zorunlu hale geldiğini söyleyen Evinler, "Bunun için havayı kirletmeyecek ölçüde yakıtları en ekonomik biçimde tüketmemiz gerekiyor. Böyle bir tüketim için de yalıtım sistemlerinin çağdaş ve doğru seçimlerle yapılması gerekiyor" dedi.

Isı yalıtımının küf ve nem kaynaklı hastaları önlediğini, ekonomik kazanç sağladığını ve binaların ömrünü uzattığını söyleyen Evinler, seminere katılanların bu konudaki sorularını da yanıtladı. - Ankara/ Polatlı

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Polatlı'da Yalıtım Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement