Sarar, Avrupa'daki 20. Mağazasını Düsseldorf'ta Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Sarar, Avrupa'daki 20. Mağazasını Düsseldorf'ta Açtı

Sarar, Avrupa\'daki 20. Mağazasını Düsseldorf\'ta Açtı

Türkiye'nin en büyük giyim markaları arasında yer alan Sarar, Avrupa'daki 20.mağazasını Almanya'nın Düsseldorf kentinde açtı.

11.01.2013 12:18

Türkiye'nin en büyük giyim markaları arasında yer alan Sarar, Avrupa'daki 20. mağazasını Almanya'nın Düsseldorf kentinde açtı.

Sarar ailesinin ikinci ve üçüncü jenerasyon yöneticilerinin ev sahipliği yaptığı açılışa, moda ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Düsseldorf Belediye Başkanı Gudrun Hock'un da yer aldığı açılışta bir de defile sahnelendi. Mankenler tamamen Türk üretimi olan kıyafetlerle göz doldurdu.

Bin 400 metrekare büyüklüğündeki yeni mağazada 12 personel çalıştıracak olan Sarar, dünya genelinde 5 bin kişiyi istihdam ediyor. Dünya genelinde 200'den fazla mağazaya sahip olan Sarar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, "Modada ve tasarımda artık Türkiye de var. Birinci lig takımı olduk biz artık. Biz dünya markası olmak için yola çıktık ve bu yola 1944'te çıktık. Rahmetli babamız bana 'Oğlum biz bir gün dünya markası olalım ve bin kişi çalıştıralım' demişti. Biz şimdi 5 bin kişi çalıştırıyoruz. Dünyanın beş kıtasında mağazamız var. Bugün Avrupa'da görmüş olduğunuz dünya markalarının mallarını evet bizler de dikiyoruz ama biz 1980'den sonra kendimiz bir dünya markası olmak için yola çıktık ve mağazalar açmaya başladık. Düsseldorf'ta, ABD'de, Rusya'da, hatta Çin'de bile şirketler kurduk. Bugünlere böyle geldik" dedi.

Sarar CEO'su Emre Sarar ise, Almanya'da açtıkları 9. mağaza ve gelecek vizyonları ile ilgili şöyle konuştu:

"Avrupa, Amerika, Asya ve Ortadoğu ülkeleri düşünüldüğünde toplam 220 mağazamız bulunuyor. Hizmetimiz ve ürünlerimizle ilgili geri dönüşler gayet iyi. Her geçen sene isteklerimiz ve hedeflerimizi yerine getiriyor ve yurt dışına Sarar markası olarak açılıyoruz. Ürünlerimizin tüm dizaynı Eskişehir'deki ekibimizce yapılmakta ve şirketimizi de oradan yönetiyoruz. Dünya markaları ile rekabet içerisindeyiz. Eskişehir'deki dizayn ekibimiz uluslararası bir ekip ve elde etmiş olduğumuz deneyimleri tüm pazarlara yansıtabiliyor olmak bizim için çok önemli." - DUSSELDORF

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sarar, Avrupa'daki 20. Mağazasını Düsseldorf'ta Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement