SARAR Şirketler Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Cemalettin Sarar'ın Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

SARAR Şirketler Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Cemalettin Sarar'ın Açıklaması

SARAR Şirketler Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Cemalettin Sarar\'ın Açıklaması

SARAR şirketler yönetim kurulu onursal başkanı Cemalettin Sarar, 2012 yılında Türkiye ekonomisinin çok güzel olacağını söyledi.

11.01.2012 16:54

SARAR şirketler yönetim kurulu onursal başkanı Cemalettin Sarar, 2012 yılında Türkiye ekonomisinin çok güzel olacağını söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Bama Fabrikasında basın toplantısı düzenleyen Sarar, 2012 yılından kimsenin karamsar olmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye ekonomisi'nin bundan sonra hububata dayalı olacağını ifade eden Sarar, "Eskiden Türkiye'de kiremit ve un fabrikaları vardı. İstanbul'da tüccarlara gittiğimizde bereket olup olmadığını sorarlardı. Şimdi bereketi soran yok. İşleri soruyorlar, üretim olup olmadığını, satış olup olmadığını soruyorlar. Türkiye sanayi devi oldu. Türkiye'nin önü açık. Komşularımızla da iyiyiz. Bizi kıskanan insanlar, Türkiye'yi kıskanan insanlar kötü ruhlu insanlar oldukları için kıskanıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti çağ atladı. Sanayi bakımından Türkiye artık birinci ligde oynuyor. Sağlık sektöründe de Türkiye çok iyi durumda. Eskişehirliler olarak birlik, beraberlik içinde saygı ve sevgiyle Eskişehir'imizi dünya markası yapmamız lazım" dedi.

Bu duruma ne esrar satarak ne de kaçakçılık yaparak gelmediğini vurgulayan Sarar şöyle konuştu; "Ben 6 yaşından itibaren ticaretin içindeyim. Hep çalıştım, yaz tatillerinde, okul çıkışlarında dükkana giderek çalıştım. Annemin yaptığı yemekleri babamın dükkanına götürürdüm. Babamın dükkanı Bayat Pazarında yani bit pazarındaydı. 12 metrekarelik bir dükkanda başladık. Biz bu duruma çalışarak geldik. Hem okuduk, hem çalıştık. Esrar satmadık, kaçakçılık yapmadık. Helal paralarla, alın teri ile bu duruma geldik. 1980 yılına kadar 8 - 20 kişi arasında personelle çalıştık. 1980 yılından sonra Organize Sanayi Bölgesinde fabrikayı kurduk. Şimdi Avrupa'da, Amerika'da dünyanın 5 kıtasında dükkanlarımız, Sarar mağazaları var. 11 kişilik bir aileyiz ama fabrikada çalışan 5 bin kardeşim var. Şehrimiz için, Türkiye için bayrağı açacağız, çalışacağız. Bu bayrak dalgalanacak. Avrupalı şu anda krizde. Amerika'da 11 olan mağaza sayısını 100'e çıkartmayı hedefliyoruz."

Eskişehir Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi durumunda talip olabileceğini belirten Sarar, "Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesinde güzel bir iş varsa oraya da gireriz. Bereketliyse, hayırlısıysa gireriz. Hayırsızsa öte gitsin. Şehrimize hayırlı işler yapacaksak fabrikaya talip oluruz. Yatırım olarak gündemimizde her yer var. Bizde cesaret var, yürek var. Bulamayacağımız parayla yola çıkmayız. Şeker fabrikasına tek başımıza da gireriz, ortakla da gireriz. Eskişehirliler birlik ve beraberlik olsunlar ve fabrikayı alsınlar. Beni de fabrikaya ortak olarak yazsınlar. Ben kimseyi kıskanmıyorum. Gelin birlik olalım, herkes gücü oranında bir şeyler versin, ben de vereyim ve fabrikayı alalım" diye konuştu.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi SARAR Şirketler Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Cemalettin Sarar'ın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement