Görüntüyü Şırnak Valiliği paylaştı! Terörden temizlenen Gabar'dan petrol fışkırıyor - Son Dakika
Ekonomi

Görüntüyü Şırnak Valiliği paylaştı! Terörden temizlenen Gabar'dan petrol fışkırıyor

Yıllardır terörle anılan Gabar'da petrol çıkarma çalışmaları sürüyor. Şırnak Valiliği petrolün çıkma anına ilişkin görüntüleri servis ederken açıklamada, "Gabar'da bulunan Şehit Esma Çevik sahasında 21 No'lu Petrol arama kuyusunda yoğun bir petrol çıktı. Bölgede çalışmalar son hızıyla yürütülmekte ve petrol kuyusu ile ilgili üretim testleri devam etmektedir." denildi.

27.05.2023 03:36  Güncelleme: 06:18

Şırnak'ın Gabar ve Cudi Dağları'nın kesiştiği Akçay köyü bölgesinde devam eden Şehit Astsubay Esma Çevik sahasında petrol arama çalışmalarında yeni rezervde günde 15 bin varil petrol çıkacak.

"ÜRETİM TESTLERİ SÜRÜYOR"

Şırnak Valiliği sosyal medya hesabından petrolün görüntüleri servis edilirken yapılan açıklamada, " Türkiye'nin yeni petrol üssü Gabar'da bulunan Şehit Esma Çevik sahasında 21 No'lu Petrol arama kuyusunda yoğun bir petrol çıktı. Bölgede çalışmalar son hızıyla yürütülmekte ve petrol kuyusu ile ilgili üretim testleri devam etmektedir. Ülkemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun." denildi.

Şırnak'ta Günlük 15 Bin Varil Petrol Çıkacak Yeni Kuyu

"4 KUYUDA ÇALIŞMA YAPILACAK"

2. Uluslararası Tenis Turnuvası'nın ilk gösteri maçı Gabar'da Şehit Aybüke Yalçın kuyusunda yapıldığını hatırlatan Vali Bilgin, "Yaptığımız maç sıradan bir maç gibi görünüyor ama çok anlamlıydı. Çünkü Şehit Aybüke Yalçın Sahası yani Gabar bölgesi ülkemizin artık geleceği açısından her yönü ile umut verici. Hem ekonomi açısından hem ülkemizin aslında enerji bağımsızlığı açısından da önemli. Çünkü biz petrol de, doğal gaz da dışarıya bağımlı bir ülkeydik. Ama çok şükür petrol açısından baktığımızda ilimiz petrol zengini bir il. Artık şunu iyi biliyoruz. Şırnak bir petrol şehri. Burada tabii çok ciddi çalışmalar var. Sadece Aybüke Yalçın sahasında aynı anda önümüzdeki günler de 4 kuyuda çalışma yapılacak" dedi.

"ÇOK YOĞUN BİR PETROL ÇIKTI"

Gabar Dağı Esma Çevik sahasında çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Bilgin, "Orada 21. kuyu açıldı. Artezyen dediğimiz yani bir su kuyusundan suyu açtığınızda veya kuyu çalışması yaptığınızda çıkan derece de çok yoğun bir petrol çıktı. Bu da bizim için çok sevindirici. Tabii kuyunun tespit çalışmaları daha yeni aşamada. Daha yeni olduğu için bu gün rakam verme şansımız yok. Ama şunu söyleyebiliriz, mevcut kuyuların en az 4-5 hatta 10 katı seviyesinde bir kuyu. Buda şunu gösteriyor, bizim TPAO'nun yapmış olduğu çalışmaların doğru yolda olduğunu Gabar'ın ve yapmış olduğumuz tespitlerin bir petrol noktası olduğu yönündeki tespitlerinde çok doğru bir tespit olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Görüntüyü Şırnak Valiliği paylaştı! Terörden temizlenen Gabar\'dan petrol fışkırıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Görüntüyü Şırnak Valiliği paylaştı! Terörden temizlenen Gabar'dan petrol fışkırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement