Sunexpress İzmir'de Teknik Binanın Temelini Attı - Son Dakika
Ekonomi

Sunexpress İzmir'de Teknik Binanın Temelini Attı

Sunexpress İzmir\'de Teknik Binanın Temelini Attı

İzmir'i geçen kasım ayında aktarma merkezi yapan SunExpress, şimdi de Adnan Menderes Havalimanı'nda yeni teknik binasının temelini attı.

07.09.2013 14:25

İzmir'i geçen kasım ayında aktarma merkezi yapan SunExpress, şimdi de Adnan Menderes Havalimanı'nda yeni teknik binasının temelini attı.

Türk Havayolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki yeni teknik binasının temel atma törenini Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi. 2006'da ilk iç hat uçuşu ile Adnan Menderes Havalimanı'nda ilk olarak 1 uçak ve 6 teknisyen ile konteyner binada hizmet vermeye başlayan teknik bakım birimi, firmanın İzmir'de büyüme ve İzmir'i aktarma merkezi yapma kararıyla genişleyen kadrosu ve operasyonları için planlandı. Proje kapsamında 1500 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu ofis, toplantı odaları, dinlenme odaları ve fitness odasını kapsayan 2 katlı bir bina yapılacak. Firma, Adnan Menderes Havalimanı'ndaki faaliyetini 9 uçak ve 70 teknisyen ile sürdürüyor.

Temel atma töreninde konuşan SunExpress Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Kılıç, bunun yeni bir başlangıç olduğunu belirtti. "İki bayrak taşıyıcı Türk Havayolları ile Lufthansa'nın bakışı, deneyimi ve güvenlik anlayışını taşıyan SunExpress'in yeni ve donanımlı teknik binasının temel atma törenindeyiz. Bu ileriye yönelik büyük bir başlangıç. Bizim İzmir'den SunExpress'ten ileriye yönelik büyük beklentilerimiz var ve SunExpress İzmir'de İzmir ile büyüyecek. Bu büyümeyi de Türk Havayolları ve Lufthansa'nın bilgi, deneyimi ve güvenliği ile gerçekleştirecek" dedi.

SunExpress Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stefan Lauer de Türkiye'nin geleceğini çok parlak gördüklerini belirterek, bunun nedenlerinin de ekonomi ve İzmir olduğunu söyledi. Lauer, "Türkiye'nin büyümesinin ve cazip bir yer olmasının bana göre iki nedeni var: Birincisi, gelişen ve büyüyen ekonomisi, ikincisi ise Türkiye'nin dışa açılan penceresi olan ve lider konumdaki İzmir. İzmir kültürü, konumu ile açık ara önde bir şehir. SunExpress olarak da biz de bu kentte lider durumdayız ve bu temelini attığımız yeni teknik binada burada daha çok büyüyeceğimizin göstergesi" diye konuştu.

İzmir'i yurtiçinde ve yurtdışında en fazla noktaya bağlayan firma, 2006'da 2 uçakla ve toplam 118 çalışan ile İzmir operasyonuna başladı. 2012 Kasım ayında İzmir'i aktarma merkezi yapan firma, bu yıl İzmir'de operasyonuna toplam 429 çalışan ve 9 uçak ile devam ediyor. Firma, İzmir'i bu kış sezonunda tarifeli olarak, yurt dışında 16, yurt içinde ise 14 noktaya bağlıyor. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sunexpress İzmir'de Teknik Binanın Temelini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement