TBMM Başkanı Çiçek'ten "Shopping Fest" Eleştirisi - Son Dakika
Ekonomi

TBMM Başkanı Çiçek'ten "Shopping Fest" Eleştirisi

TBMM Başkanı Çiçek\'ten "Shopping Fest" Eleştirisi

Erdal Çelikel - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, pek çok kurum ve kuruluşun katkılarıyla düzenlenen "Ankara Shopping Fest"in ismini eleştirerek, "Biz Afrika'ya, Avrupa'ya, okyanus ötesine, Asya'ya kendi dilimizi anlatmaya, benimsetmeye çalışırken başka"...

09.06.2012 15:19

Erdal Çelikel - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, pek çok kurum ve kuruluşun katkılarıyla düzenlenen "Ankara Shopping Fest"in ismini eleştirerek, "Biz Afrika'ya, Avrupa'ya, okyanus ötesine, Asya'ya kendi dilimizi anlatmaya, benimsetmeye çalışırken başka kültürlerin taşeronluğunu yapmamamız gerekir" dedi.

"13. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Festivali"ne katılan Çiçek, yaptığı konuşmada festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

Şenliklerin amaçlarından bir tanesinin tanıtım olduğunu belirten Çiçek, Türk kültürünün korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi.

Şenliklerin ekonomik olarak da yapıldıkları bölgelere katkı sağladığını ifade eden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu yaparken bizim değerlerimize, bizim kültürümüze, anlayışımıza ters düşen ifade beyan ve gösterilerden mümkün olduğu kadar kaçınmak gerekir. Çünkü bu, toplulumuzda birtakım değerlerin aşınmasına sebebiyet verir. Bunun bedelini sonra toplum başka türlü sıkıntılarla öder ki onu parayla da telafi etme imkanımız yoktur."

-"Başka kültürlerin taşeronluğunu yapmamalıyız"-

Ankara'da ilk kez alışveriş günleri düzenlendiğini hatırlatan Çiçek, etkinliğin ilanlarında "Shopping Fest" ifadesinin kullanıldığını belirtti.

Ankara'da aynı zamanda 135 ülkenin katıldığı Türkçe Olimpiyatları'nın düzenlendiğini kaydeden Çiçek, "Biz Afrika'ya, Avrupa'ya, okyanus ötesine, Asya'ya kendi dilimizi anlatmaya, benimsetmeye çalışırken başka kültürlerin taşeronluğunu yapmamamız gerekir. Ben buradan sorsam 'Shopping Fest'i bilen kaç tane Beypazarlı çıkar- Ama alışveriş günleri dediğimiz zaman bunu herkes anlayacaktır" dedi.

Ankara'da birçok yerin adının yabancı olduğuna dikkati çeken Çiçek, Türkiye'nin bir dil ve kültür erozyonuna maruz kaldığını söyledi.

-Diğer konuşmalar-

Etkinliğe katılan Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar da dünyada her yıl 1 milyar kişinin seyahat ettiğini ve bu insanların yıllık 8 milyar dolar harcama yaptığını belirtti.

Beypazarı'nın Anadolu'nun diğer kentlerin sahip olduğu potansiyele sahip olduğunu anlatan Uçar, "Ama bu sahipliğin farkında olmak önemli" diye konuştu.

Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya da ilçenin önemli ticaret yolları üzerinde bulunduğunu kaydederek, festival ile ilçenin tarihi ve beşeri zenginliklerini geniş kitlelerle paylaşmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Cengiz Özalp ise ilçenin tarihi hakkında bilgi verdiği konuşmasında, Beypazarı'nın geçmiş ile gelecek arasında bir köprü oluşturduğunu ifade etti.

-Çiçek'ten sakal esprisi-

Konuşmaların ardından Çiçek, etkinliğe katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve beraberindekilerle festival kortejine katıldı.

İlçe merkezindeki esnafla da selamlaşan Çiçek, gözleme yapan bir bayan esnafla sohbet etti.

Çiçek, esnafa Salih Kapusuz'un sakalını kastederek, "Buradan bir siyah bir beyaz kopar, işlerin rast gider" dedi.

Bu arada festival kapsamında yöresel kıyafetlerin tanıtıldığı bir defile ile halk dansları gösterisi de sunuldu.

Muhabir: Erdal Çelikel

Yayıncı: Ercan Halıcı - BEYPAZARI

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TBMM Başkanı Çiçek'ten 'Shopping Fest' Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement