Termikel, Tedarikçi Günü Düzenledi - Son Dakika
Ekonomi

Termikel, Tedarikçi Günü Düzenledi

Termikel, Tedarikçi Günü Düzenledi

Termikel firması, Tedarikçiler Günü etkinliği düzenlendi.

23.06.2012 15:22

Termikel firması, Tedarikçiler Günü etkinliği düzenlendi.

Ankara Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrika binasında gerçekleştirilen etkinlikte, Termikel'in Kurucusu Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri ile tedarikçiler bir araya geldi. Mehmet Kaya yaptığı konuşmada, ticarette başarının yarısının nezaket, yarısının da cesaret olduğunu belirterek, "En karlı kazancın ne olursa olsun daima iyisini yapmak olduğunu gördüm ve buna göre hareket ettim. Önce nizam, intizam, temizlik, sonra iş. En zor alanlarda bile doğruluktan ayrılmamanın para kazanmaktan daha karlı olduğunu gördüm. Yapılan işten şikayet etmenin bitiş ve çöküş olduğunu gördüm" şeklinde konuştu.

Planlamanın önemine değinen Kaya, "İşi neden yaptığınızı bilin. Böylece işiniz daha zevkli, doğru ve anlamlı olacaktır. Kullandığınız malzemenin maliyeti hakkında bilginiz olsun" ifadelerini kullandı.

Termikel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya ise, kendileri için başarının sırrının cesaret ve nezaket olduğunu ifade ederek, inanarak çalışmanın, sürekli öğrenmenin ve geliştirmenin önemine değindi. Kaya, 1969 yılında Türkiye'nin ilk camlı fırınını, 1984'te ilk motorlu sıkıcılı çamaşır makinesi imalatını yaptıklarını ifade ederek, "60 bin metrekare alan üzerine kurulmuş 45 bin metrekare kapalı alanda ankastre, mini fırın, gazlı ve elektrikli ocaklar ve bunları tamamlayan davlumbaz çeşitleriyle üretimini sürdürmektedir. Her 12 saniyede bir ürünün üretildiği fabrikamızın kapasitesi 1,5 milyon üründür. 2011 yılı üretimimiz 360 bin, 2012 yılı hedefimiz ise 650 bin adettir" ifadelerini kullandı.

Gelişimin inovasyon demek olduğunu söyleyen Kaya "Termikel kültüründe var olan icat çıkartma mantığı, büyümemizin sebebi olmuştur. Bu memlekette ne zaman birileri farklı bir iş yapmaya kalksa, icat çıkartma deyip yerine oturturlar" dedi.

Termikel İngiltere Temsilcisi Antony Gardiner de, Termikel ile çalışmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, ekibin bir parçası olmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Rusya Temsilcisi Sklyarov Georgy Aleksiyaviç ise, ekip çalışması olarak güzel işler yapmakta olduğunu belirterek, dünyanın birçok ülkesine yayıldıklarını kaydetti.

Termikel Finansal Direktörü Filiz Öztürk, dünyaca rekabet edebilecek ürünler yapmak için çalıştıklarını, 50 ülkede dünya çapında rekabet ettiklerini belirtti.

Termikel, 10 farklı dalda tedarikçilerine ödül verdi. Ödül olarak plaket ve Termikel'in ürettiği tpad'lerden hediye edildi. Ayrıca törende Seymenler bir gösteri yaptı.

Bu arada Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, Tedarikçiler Günü etkinliğinin amacının ihracat potansiyelini arttırarak beyaz eşya üreticilerini bir araya getirmek olduğunu kaydederek, "Yurt dışından temin edilen malzemelerin, yedek parçaların temin edilmesini sağlamak. Bunun teminin için kalite, fiyat, diğer faktörlerin nasıl olacağını konuşmak" şeklinde konuştu.

Termikel firmasından da bahseden Kaya, "1957'de kurulan firmamız 17-18 sektörde faaliyet gösteriyor. Bu fabrikamız 2010 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılışı yapıldı. Avrupa'nın en büyük ankastre fırın ve ocak fabrikası. 650 personelimiz çalışıyor. Üretimimizin yüzde 65'i ihraç ediliyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Termikel, Tedarikçi Günü Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement