Türk İş Dünyasından Davos 2008'e Tam Destek - Son Dakika
Ekonomi

Türk İş Dünyasından Davos 2008'e Tam Destek

Türk İş Dünyasından Davos 2008\'e Tam Destek

Türkiye'nin Davos'ta Ev Sahipliği Yapacağı Gala Gecesine Türk İş Dünyasından Büyük Destek Geldi.

24.11.2007 18:02

Türkiye'nin Davos’ta ev sahipliği yapacağı gala gecesine Türk iş dünyasından büyük destek geldi.

İsviçre'nin Davos kentinde 23-27 Ocak 2008 tarihlerinde Dünya Ekonomik Forumu (WEF) programı dahilinde yapılacak Türk Gala gecesi çalışmaları için Ali Koç, Ferit Şahenk ve Mehmet Ali Yalçındağ, World Economic Forum (WEF) Başkanı Prof. Klaus Schwab ile geçen hafta Cenevre'de bir araya geldi.

Türk iş adamları WEF Başkanı Prof. Schwab'a, 26 Ocak akşamı Davos'da Türkiye ev sahipliğinde düzenlenecek gala gecesi için hazırlanan ‘360 derece Türkiye' temalı çalışmayı anlattı. WEF Başkanı Prof. Schwab, çalışmalardan son derece etkilendiğini belirterek, “Türkleri tanıyorum ve şimdiden çok heycanlıyım. Davos'ta yapılmış en unutulmaz geceyi Türkler’in yaşatacağına inanıyorum” diye konuştu.

Cenevre WEF Merkez binasında yapılan toplantıda Prof. Schwab, Türkiye'nin başlattığı Dünya Ekonomik Forumu çalışmalarının, Davos’un bu yıla dair gündem maddelerinden biri olan “Corporate Global Citizenship’ (Küresel Sosyal Sorumluluk) yaklaşımı ışığında küreselleşen dünyada her şeyi devletten beklemeyerek, uluslararası konulara çözüm arayan özel sektör ve kamu birlikteliğine örnek teşkil etmesi nedeniyle Türkiye inisiyatifini ayrıca kutlayarak ve takdir ettiğini belirtti. Schwab, Davos toplantılar kapsamında, Avrupa'nın geleceği ile ilgili gerçekleştirilecek oturuma, Avrupa ülkeleri Başbakanları ile birlikte T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuşmacı olarak katılması için öneride bulundu.

‘360 DERECE TÜRKİYE' KONSEPTİ

‘360 derece Türkiye' olarak belirlenen Gala'nın genel konsepti ile Türkiye'nin gelişmiş ülke standartlarına sahip, doğu ile batının, kuzey ile güneyin birleştiği merkez, tarihteki büyük medeniyetlerin beşiği, İstanbul’un da, Avrupa’nın yeni çekim merkezi olduğu vurgulanacak.

Davos'un en önemli etkinliklerinden olan gala gecesinde WEF tarafından hangi ülkenin ev sahibi ülke olacağını belirlenecek. Gala gecesine dünya düşünce liderleri, siyasi liderler ve uluslararası birçok şirketin üst düzey yöneticileri katılacak. Bu yıl Türkiye ve Fransa değişen güç dengeleri içinde öne çıkan ülkeler arasında yer aldıkları için ev sahipliği yapıyor.

İŞ DÜNYASINDAN TAM DESTEK

Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos Toplantısı kapsamında Türkiye ev sahipliğinde düzenlenecek olan Suzan Sabancı, Mehmet Ali Yalçındağ, Ali Koç ve Ferit F. Şahenk'in inisiyatif alarak düzenlenmesine öncülük ettiği Dünya Ekonomik Forumu'nun resmi kapanış gecesi organizasyonu, hükümet ve Türk iş dünyası başta olmak üzere geniş çapta destek buldu.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bu oluşuma her türlü katkıyı sağlayacaklarını bildirdi. World Economic Forum (WEF) Başkanı Prof. Klaus Schwab’ın yakın arkadaşı ve Davos toplantılarının duayeni Enka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara, Türkiye'nin Davos’ta başarı sağlaması için organizasyon komitesine her türlü desteği vereceğini açıkladı.

‘Türk Gala' gecesi çalışmaları için Cenevre'de World Economic Forum (WEF) Başkanı Prof. Klaus Schwab ile görüşen Ali Koç, Ferit Şahenk ve Mehmet Ali Yalçındağ, Davos’da düzenlenecek organizasyonun önemine vurgu yaptı.

Ali Y. Koç, “Ülkemizin sahip olduğu pek çok önemli değeri ve eşsiz niteliklerini yeterince anlatamamanın, kendine özgü güzel niteliklerini ortaya koyamamanın sıkıntısını hep yaşadık. Kendimizi, ne olduğumuzu ve dünya konjonktüründeki yerimizi doğru olarak ifade etmek için Davos ve hepimizin katkıları ile düzenlenecek olan Gala Gecesi önemli bir platform olacaktır” diye konuştu. Oluşumu başından bu yana destekleyen Ferit F. Şahenk Cenevre toplantısı sonrasında şunları söyledi:

“Türkiye'nin son senelerdeki ekonomik atılımı ve dünyada geldiği önemli noktayı Davos’taki katılımcılara anlatmak için, Dünya Ekonomik Forumu'nda bu yıl üstlendiğimiz organizasyonu büyük bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının bir milli takım bütünlüğü ve ruhu içinde omuz omuza vermesi Türkiye'nin dünyadaki konumuna her zaman fayda sağlayacağı kanısımdayım. Bu girişime destek veren Hükümetimiz ve iş dünyamızın değerli mensupları arkadaşlarımıza bundan sonra sağlayacakları destekler içinde şimdiden şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk İş Dünyasından Davos 2008'e Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement