Yarışmalı Sınavla 30 Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı Alınacak - Son Dakika
Ekonomi

Yarışmalı Sınavla 30 Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı Alınacak

Yarışmalı Sınavla 30 Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı Alınacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 30 adet gençlik ve spor uzman yardımcısı kadrosuna sınavla alım yapacak.

08.10.2012 10:14  Güncelleme: 10:46

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 30 adet gençlik ve spor uzman yardımcısı kadrosuna sınavla alım yapacak Gençlik ve Spor Bakanlığı, 30 adet gençlik ve spor uzman yardımcısı kadrosuna sınavla alım yapacak Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı ise başbakanlık müfettiş yardımcılığı kadrolarında görevlendirilmek üzere giriş sınavı yapacak.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı başbakanlık müfettiş yardımcılığı kadrolarında görevlendirilmek üzere giriş sınavı yapacak. Sınava girmek isteyen adayların devlet memuru olma koşullarını taşıması gerekecek. Yazılı sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olacak adaylarda, en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdışı eğitim kurumlarından birini bitirmiş olmaları şartı aranacak.

Ayrıca, adayların sağlıkla ilgili olarak görevlerini devamlı yapmaya engel bir durumu olmaması, sicil, tutum ve davranışları yönünden başbakanlık müfettişliğine engel durumu bulunmaması. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmaması, ÖSYM tarafından 9-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Puan Türü: KPSSP 40 puan türünden 85 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 200 kişi içerisinde bulunmak gerekecek.

Giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav aşamalarından oluşacak. Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavının yazılı bölümü, 24-25 Kasım 2012 tarihlerinde saat 09.30'da başlamak üzere Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Merkez Bina Anfileri'nde yapılacak. Yazılı sınavı kazanan adaylara sözlü sınavın tarihi ve yeri ayrıca www.teftis.gov.tr veya www.basbakanlik.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecek.

Sınava katılmak isteyen adayların, giriş sınavının yazılı bölümü için istenen belgelerle birlikte en geç 9 Kasım 2012 günü Saat 18.00'ye kadar Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na başvurmaları gerekecek.

-GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 30 UZMAN YARDIMCISI ALACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 8 ve 9 uncu derecelerden boş bulunan 30 adet Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı kadrosuna açıktan atama yapmak amacıyla sınav yapacak. Öğrenim dalları itibarıyla alınacak Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı sayıları ile uygulanacak.

Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk Fakülteleri mezunu 15 kişi, KPSSP47 puan türüyle, en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının; Sosyoloji Bölümü, Felsefe Bölümü, Psikoloji Bölümü, Tarih Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Eğitim Bilimleri Bölümü ile İletişim Fakültesi mezunu 10 kişi KPSSP3 puan türüyle, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu 5 kişi KPSSP3 puan türüyle alınacak.

Sınava katılma isteyen adayların devlet memuru olma genel şartlarını taşıması, sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmaması, yarışma sınavının yapılacağı gün itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olması gerekecek.

Yarışma sınavına kısımlar itibarıyla ilan edilen uzman yardımcısı kadro kontenjanı için öngörülen sayıda başvurunun olmaması halinde, kadro ve ihtiyaç durumuna göre, Sınav Komisyonunca bölümler arasında sayısal belirleme ve değişiklik yapılabilecek.Başvuru formları ve eki belgelerin incelenmesi sonucu yarışma sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi 7 Kasım 2012 tarihinden itibaren www.gsb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak.

-YAZILI VE SÖZLÜ YAPILACAK-

Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü şeklinde yapılacak. Yazılı sınav tarihi, saati ve yeri yarışma sınavına girmeye hak kazanan adayların isimleriyle birlikte www.gsb.gov.tr adresinde ilan edilecek, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

Yazılı sınavda başarılı olup sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar için sözlü sınav tarihleri, saatleri ve yeri yazılı sınavı sonuçları ile birlikte duyurulacak, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak. Adaylar yarışma sınavı sonucunu www.gsb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı olarak atanmaya hak kazanan adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Yarışmalı Sınavla 30 Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement