Kütahya Sultanbağı Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Emlak

Kütahya Sultanbağı Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Kütahya Belediyesi, Sultanbağı Mahallesi için kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. İnköy Küçük Sanayi Sitesi, Vefa ve Osmangazi mahalleleri için yapılan projelere ek olarak Sultanbağı Mahallesi için de dönüşüm zamanı geldi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, hak sahipleri ile yapılan anlaşmalarda oranın yüzde 70'i geçtiğini belirtti. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili son başvuru tarihi 27 Ekim Cuma günü olarak belirlendi.

23.10.2023 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Sultanbağı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm

KÜTAHYA - Kütahya Belediyesi, Sultanbağı Mahallesi için kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarında 530 iş yerinden oluşan İnköy Küçük Sanayi Sitesinin yanı sıra Vefa ve Osmangazi mahalleleri için yapılan toplam 1000 konutluk projelere ilave olarak Sultanbağı Mahallesi için de dönüşüm zamanı geliyor. Hak sahipleri ile yapılan anlaşmalarda oranın yüzde 70'i geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 27 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar hak sahipleri ile görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

Sultanbağı Mahallesinin kentsel dönüşümü için mevzuatta gereken 3'te 2 çoğunluğun sağlandığını belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, "Kütahya Belediyemizin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla iş birliği içerisinde başlatmış olduğu kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Özellikle Sultanbağı Mahallemizde riskli alan olarak ilan edilen alanın birinci etabında yer alan taşınmazların sahipleriyle olan görüşmelerimiz iki aydır devam ediyor. 27 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar görüşmelerimiz devam edecek. Son başvuru tarihi olarak 27 Ekim'i dikkate aldığımızda inşallah bu hafta içerisinde yapacağımız görüşmelerle birlikte birçok hemşehrimizin oradan taşınmaz edinmesini sağlayacak dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız. Şu ana kadar yapılan görüşmelerde anlaşılan hak sahibi yüzdesi yüzde 74, anlaşılan mesken sayısı yüzde 70, anlaşılan ticarethane sayısı yüzde 75 olmak üzere toplam alanın mevzuatta öngörülen 3'te 2'lik dilimini geçmiş durumdayız. Anlaşma oranı yüzde 70'e ulaşmıştır. Bu kalan haftada yapılacak başvurularla beraber bu oranın artmasını bekliyoruz. Son başvuru tarihi kapandığında devletimiz burayla ilgili iradesini ortaya koyup kentsel dönüşüm çalışmasını başlatacaktır. Ben, bize inanan, güvenen, çalışmalarımıza destek olan tüm Sultanbağı Mahallesi sakinlerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki kalan süreçte de kalan diğer hemşehrilerimizin bu haktan yararlanmaları konusunda belediyemize hızlı bir şekilde başvurmalarını tavsiye ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun. Emeği geçen başta belediyemiz çalışanları olmak üzere bakanlık yetkililerimize ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Cuma gününe kadar başvuru yapmayan hemşehrilerimizin belediyemize gelip başvuru yapmalarını bekliyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Kütahya Sultanbağı Mahallesi\'nde Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Emlak Kütahya Sultanbağı Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement