Roubini Yakın Geleceğini Değerlendirdi - Son Dakika
Finans

Roubini Yakın Geleceğini Değerlendirdi

Roubini Yakın Geleceğini Değerlendirdi

Roubini, yazdığı bir yazıda Euro Bölgesi`nin yakın geleceğini mercek altına aldı

17.08.2012 09:15

Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Project Syndicate için yazdığı bir yazıda Euro Bölgesi'nin yakın geleceğini mercek altına aldı.

Roubini, Project Syndicate'e yazdığı "Early Retirement for the Eurozone? - Euro Bölgesi İçin Erken Emeklilik?" başlıklı yazısında, "Euro Bölgesi'nin uygulanabilir bir proje olup olmadığını" bir yana bırakırken, asıl sorunun "Euro Bölgesi'nin dağılması kaçınılacak bir ihtimal mi yoksa yalnızca ertelenebilir bir ihtimal mi" olduğunu iddia ediyor.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

"Eğer ertelenebilir bir ihtimalse, kaçınılmazı ertelemek bu oyunun sonucunu yalnızca daha kötü yapar - çok daha kötü" diyen Roubini, Avrupa'da finansmanın yakın zamana kadar Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa İstikrar Mekanizması gibi mali otoriteler tarafından karşılandığını, fakat Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gittikçe daha büyük bir rol üstlendiğini belirtti.

Almanya ve Euro Bölgesi çekirdeğinin stres altındaki ECB üyelerinin finansmanını gittikçe artan bir dış kaynaktan karşıladığına dikkat çeken Roubini, birliğin ayrılmasının da çok masraflı olacağını itiraf ediyor. Fakat diğer yandan birliğin devam etmesi durumunda çözmesi olan sorunların hiç kolay olmadığını söyleyerek sıralıyor Roubini; derinleşen bir kriz, ekonomik farklılıklar, finans ve bankacılık sektörlerinde yapılacak büyük reformlar, kamu ve özel sektördeki oyuncuların omuzlarında biriken sürdürülemez borçlar...

"Tabii ki şimdi bir dağılma çok masraflı olur" diyen Roubini, "fakat erken bir dağılma ortak pazarın ve Avrupa Birliği'nin ayakta kalmasını sağlayabilir" dedi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Roubini Yakın Geleceğini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement