TCG Anadolu'ya vatandaşların ilgisi sürüyor - Son Dakika
Genel

TCG Anadolu'ya vatandaşların ilgisi sürüyor

TCG Anadolu, vatandaşların ilgisiyle karşılaşmaya devam ediyor. Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu, ziyarete açılışının üçüncü gününde de kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Gemiyi görmeye gelen vatandaşlar, gururlu olduklarını ifade ettiler.

19.04.2023 18:03

TCG Anadolu'ya vatandaşların yoğun ilgisi sürüyor

İSTANBUL - Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'yu görmeye gelen vatandaşlar ziyarete açılışının üçüncü gününde de kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Gemiyi görmeye gelen bir genç, "Bir Türk genci olarak gurur duydum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla geçtiğimiz hafta Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine katılan TCG Anadolu gemisi ziyarete açılışının üçüncü gününde de binlerce vatandaşın akınına uğradı. Sarayburnu Limanında demirleyen gemiyi görmek isteyenlerin oluşturduğu kuyruk kilometrelerce uzadı. Gemiyi ziyaret edenler, son derece mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

"Rezervasyona gerek yok, görmek isteyenler buyursun gelsin"

Ailesiyle birlikte gemiyi ziyarete Ali Polat, "Şu an bir Türk vatandaşı olarak çok gurur duydum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Gelip görsünler, gemimiz burada. Yapılamaz, edilemez diyenleri Sarayburnu'na bekliyoruz. Rezervasyona gerek yok, görmek isteyenler buyursun gelsin. Kalabalığı, vatandaşlarımızın devletine bağlılığına, devletine olan sevgisine, güvenine bağlıyorum. Devletine inanan, güvenen herkes şu an burada" dedi.

"Allah hainlere fırsat vermesin"

Şemsettin Şimşir isimli vatandaş gemiyi yapanlara teşekkür ederek, "Tayyip yapıyorsa çok güzel yapar, Tayyip yapıyorsa her bir şeyi doğrudur. Bu adam memleketini seven adam, halk da onu seviyor. Allah bu adama güç kuvvet versin, Allah hainlere de fırsat vermesin. Allah hainleri yerin dibine gömsün, bu adamı da yüceltsin" şeklinde konuştu.

"Allah bizim ömrümüzden alsın, Tayyip Bey'e versin"

Gemiyi görmek için iki gündür buraya geldiğini söyleyen Ahmet Uğur Özgür, "Türkiye'nin gururu TCG Anadolu'yu görmeye geldik. Dün de geldik ama aracımızı park edecek yer bulamadık. Bugün Elhamdülillah, gözümüzle gördük. İkinci gün tekrar geldik. Giremezsek bayramda tekrar geliriz. Tayyip Bey'in yaptığı bu eserler onun büyüklüğünü gösteriyor. Bir insan bu eserlerle gurur duymuyorsa onun kanından şüphe ederim. Allah bizim ömrümüzden alsın, Tayyip Bey'e versin. Bu seçimde zaten çok rahat kazanacak ama bundan sonrakilerde de İnşallah Tayyip Bey'in yolundan giden, aklı başında, vatanını milletini seven insanlar yine başımızda olmaya devam eder" diye konuştu.

"Bir Türk genci olarak gurur duydum"

Abdulsamet Kubat isimli genç ise, "Devletimizin böyle bir şeye sahip olması gerçekten gurur verici. İçeride Kızılelma vardı, SİHA'lar vardı. Gerçekten gurur verici. Bir Türk genci olarak gurur duydum" dedi.

TCG Anadolu\'ya vatandaşların ilgisi sürüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel TCG Anadolu'ya vatandaşların ilgisi sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement