10 Bin Kitaplık Kütüphane Kuruldu - Son Dakika
Güncel

10 Bin Kitaplık Kütüphane Kuruldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bağışlanan kitaplar ve kütüphaneden detaylar Selimiye Camii ve Medresesi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Resul Güngör ile röportaj GATOB Başkanı Hüseyin Aslan ile röportaj Öğrencilerden İdris Memiş ile röportaj 10 bin kitaplık kütüphane kuruldu Batman'da Bağlar Mahallesi'ne 10 bin kitaplık kütüphane kuruldu Bağlar Mahallesi'ne 10 bin kitaplık kütüphane kuruldu.

12.07.2016 18:41

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bağışlanan kitaplar ve kütüphaneden detaylar

Selimiye Camii ve Medresesi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Resul Güngör ile röportaj

GATOB Başkanı Hüseyin Aslan ile röportaj

Öğrencilerden İdris Memiş ile röportaj

10 bin kitaplık kütüphane kuruldu

Batman'da Bağlar Mahallesi'ne 10 bin kitaplık kütüphane kuruldu

Bağlar Mahallesi'ne 10 bin kitaplık kütüphane kuruldu.

Selimiye Camii ve Kuran Kursu bünyesinde kurulan kütüphaneden, Kuran Kursu'nda eğitim gören öğrencilerin yanı sıra üniversiteye hazırlanan ihtiyaç sahibi öğrenciler de yararlanabilecek.

Selimiye Camii Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılan kütüphane, hayırseverlerden kitap desteği bekliyor.

Mahallenin kütüphaneye ihtiyacı olduğunu belirten Selimiye Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Resul Güngör, mahallenin ihtiyacını karşılamak için kütüphaneyi kurduklarını söyledi.

Hayırseverlerden başta tefsir, hadis, siyer gibi dini kitaplar olmak üzere her türlü kitap yardımı beklediklerini vurgulayan Güngör, şöyle devam etti:

"Bağlar Mahallesi'nde kütüphane yaptık. Şuan da ise kitaplar konusunda hayırseverlerden destek bekliyoruz. Kütüphanemiz 10 bin kitap kapasiteli. Mahallemizin, cami ve medresemizin buna ihtiyacı vardı. Çağrımıza yanıt verenlerden Allah razı olsun."

Güngör'ün çağrısına ilk olarak, terörle mücadeleye destek olmak için "Karanlığa bir Işıkta Sen Yak" projesi kapsamında bölge illerinde terörden etkilenen il ve ilçelerde bulunan 250 okula 50 bin kitap ulaştıran Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan, yanıt verdi.

Aslan, kütüphaneye 50 Kuran-ı Kerim ile bine yakın kitap hediye etti.

Amacının gençlerin ülkelerine yararlı birer fert olmalarını sağlamak olduğunu belirten Aslan, şöyle dedi:

"Karanlığa bir Işıkta Sen Yak" kampanyası kapsamında daha önce terörden etkilenen il ve ilçelere 50 bin kitap bağışında bulunduk. Batman Bağlar Mahallesi'nde bulunan Selimiye Camii ve Kuran Kursu'na kitap ve Kuran-ı Kerim bağışında bulunduk. Amacımız buradaki arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin dini öğrenmesi ve dini güzel bir şekilde yaşamaları için, kitapları ise ileride yararlı birer fert olmalarına vesile olmaktır."

10 Bin Kitaplık Kütüphane Kuruldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Bin Kitaplık Kütüphane Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • aaaaa: barekallah maşallah allah utandırmasın 0 0 Yanıtla

Advertisement