10 Kişiyi Kurtardı Ama Kendi Öldü - Son Dakika
Güncel

10 Kişiyi Kurtardı Ama Kendi Öldü

10 Kişiyi Kurtardı Ama Kendi Öldü

Rize'de Meydan Gelen Heyelanda Osman Kutay 10 Kişinin Hayatını Kurtardı Ama Kendisi Toprak Altında Kalarak Can Verdi.

27.08.2010 15:48  Güncelleme: 16:01

Rize'nin Gündoğdu Beldesi Hamidiye Mahallesi'nde meydan gelen heyelanda hayatını kaybeden eski muhtar Osman Kutay'ın ölümünün arkasında kahramanlık öyküsü çıktı.

Edinilen bilgilere göre aşırı yağış sonrasında ailesi ve komşuları ile birlikte mahsur kalan Sami Bilgin, arkadaşı Osman Kutay'ı telefonla arayarak yardım istedi. Bunun üzerine kamyonetiyle Hamidiye Mahallesi'nin yüksek kesimine çıkan Kutay, arkadaşı Sami Bilgin ile 10 kişiyi araca alarak belde merkezine hareket etti. Ancak kamyonet yolda arızalandı. Bunun üzerine aracın kasasından inen 10 kişi yürüyerek belde merkezine yöneldi. Sami Bilgin ve Osman Kutay ise aracın yanında kaldı. Aracın arızasını gidermek isteyen Bilgin ve Kutay, bu sırada aniden gelen toprak kitlesinin altında kalarak sürüklendi ve gözden kayboldu. Yardıma giden Kutay, toprak altında kalarak hayatını kaybetti. ÇAYKUR emeklisi olan Kutay'ın emeklilik sonrası terzilik yaptığı öğrenildi.

Yaralıların tedavisi sürüyor

Rize'nin Gündoğdu Beldesi'nde meydana gelen sel ve heyelanda yaralanan 7 kişinin tedavisinin sürdüğü açıklandı. Rize Valiliği Kriz Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre olayda yaralanan 72 yaşındaki Zeki Karakaş, 19 yaşındaki Sümeyra Yazıcı, 59 yaşındaki Reyhan Yazıcı, 11 yaşındaki Birgül Efil, 59 yaşındaki Şadiye Karakaş, 12 yaşındaki Geylani Taşkıran ve 56 yaşındaki Emine Kopuz'un Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 82'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Yaralıların sağlık durumlarının genel olarak iyi olduğu ifade edildi.

43 kişilik sivil savunma ekibi bölgede

Bu arada Rize, Trabzon ve Erzurum illerinden oluşan 43 kişilik sivil savunma ekibin bölgede arama kurtarma çalışmalarını yürüttüğü belirtildi. Çalışmalara Kaçkar Dağcılık Kayak Rafting İhtisas Spot Kulübü'ne (KDRK) üye dağcılarda eşlik ediyor.

ÇAYKUR 'un 3 fabrikasında üretim durdu

ÇAYKUR 'a ait Gündoğdu, Cumhuriyet ve Taşlıdere çay fabrikalarında meydana gelen su baskını sonrası üretimin durduğu açıklandı. ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, fabrikalarında maddi hasar meydana geldiğini ve üretimin durduğunu belirterek hasar tespit çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Yüce ayrıca kuru çay depolarının bir bölümünün de sel sularında etkilendiğini ancak şu ana kadar zaar tesbit çalışması yapamadıklarını söyledi.

Muhammet Kaçar - Osman şişko -Rize- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10 Kişiyi Kurtardı Ama Kendi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement