12. Komatek 2011 İş Makinaları Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

12. Komatek 2011 İş Makinaları Fuarı Açıldı

12. Komatek 2011 İş Makinaları Fuarı Açıldı

Gökçek: "Ostim'de, Sanayicilere Özellikle İmalat Konusunda Üzerimize Düşen Her Türlü Katkıya Hazırız"

20.04.2011 19:02  Güncelleme: 19:11

Ulusal ve uluslararası pek çok firmanın yoğun ilgi gösterdiği 12. Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı, Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.

Fuar açılışındaki toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentin en büyük eksikliği olan yeni bir fuar alanı açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydederek, "Yeni fuar alanını bu yıl içinde ne yapıp edip bitirmek istiyoruz. Alan, Havaalanı Yolu üzerinde 1 milyon 800 bin metrekarelik bir arazi" dedi.

Açılış öncesinde işadamları ve bakanlık yetkilileriyle fuar konusunda konuştuklarını belirten Başkan Gökçek, "100 bin metrekare ve yarısı kapalı yarısı açık fuar alanı düşünüyoruz dediğimizde sanayicilerimiz bunun bile az olduğunu söylediler. Bu beni mutlu etti. Zira benim iddiam da bu yöndeydi" dedi.

Ama TOBB'ne bunu kabul ettiremediklerini, TOBB'un 10 bin açık 10 bin kapalı ile başlayalım dediğini ifade eden Başkan Gökçek,

İMDER Başkanı Cüneyt Divriş'in Türkiye ekonomisinde 2010 yılına ait verdiği olumlu rakamların ümit verdiğini ve fuar alanı için artık en az 150 binleri düşündüklerini söyledi.

-Gökçek: "Elbirliği İle Ankaramızı Ve Türk Sanayisini İlerletiriz"

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın'ın "Hızlı Tren ve Metro malzemelerini yurtdışından değil yerli üretimle çözebileceklerini" önermesi üzerine konuşan Başkan Gökçek, "Sanayicilere, özellikle imalat konusunda üzerimize düşen her katkıya hazırız. Kanuni değişiklikler müsaade ettiği taktirde Metro gibi araçların imalatının gönül rahatlığıyla OSTİM sanayicilerine verilmesini isteriz. Sanırım Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da buna destek olur. İnşallah elbirliği ile Ankaramızı, Türk sanayisini ilerletiriz ve sanayicimiz de çok ciddi şekilde yol alır" diye konuştu.

Gökçek daha sonra, fuarın açılış toplantısına katılan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Vekili Dr. Hüsnü Tekin, Çankaya Üniversitesi Rektörü Burhanettin Güvenç, SADA Fuarcılık Genel Müdürü Levent Baykal ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

Bu yıl 12.si düzenlenen ve yerli yabancı toplam 470 firmanın ürünlerini sergilediği KOMATEK 2011 Fuarı Atatürk Kültür Merkezi'nde 24 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 12. Komatek 2011 İş Makinaları Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement