2. Bocce Turnuvası Şampiyonları Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

2. Bocce Turnuvası Şampiyonları Belli Oldu

2. Bocce Turnuvası Şampiyonları Belli Oldu

Çağrı Merkezleri Arası 2. Bocce Turnuvası şampiyonları belli oldu!

10.05.2013 11:54

Call Center Life dergisi tarafından ikincisi düzenlenen Çağrı Merkezleri Arası Bocce Turnuvası'nda kazanan takımlar belli oldu. Birbirinden iddialı takımların çekişmeli müsabakasına sahne olan turnuva sonucunda Sony takımı birincilik kürsüsüne yerleşirken, turnuvayı ING Bank ikinci, Atos takımı ise üçüncü olarak tamamladı.

İlki 2012 yılında düzenlenen ve çağrı merkezi çalışanlarına spor ve eğlenceyi bir arada sunan 2. Bocce Turnuvasında, sektör çalışanlarının enerjisi izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Bu yıl 17 takımın yarıştığı turnuvaya katılan kurumlar arasında Atos, ING Bank, Sony, CPP ve Telaris vardı.

Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nun desteğiyle düzenlenen, iletişim sponsorluğunu ise Call Center Life ve Radyo Call Center'ın üstlendiği turnuvada çağrı merkezi çalışanları Bocce'nin alt disiplinlerinden Petank ile takım çalışması ve rekabeti aynı anda sunan bir deneyim yaşadılar.

Kazananlara ödüllerini Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Gülten Tozanlı ve Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan verdi. Ahmet Recep Tekcan yaptığı konuşmada, "Bocce, Türkiye'de yeni tanınan bir spor olmasına rağmen, 10 yıllık bir süre içinde dünya klasmanında üst sıralarda yer almaya başladı. Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunlarında da bu başarıyı sürdürmeyi amaçlıyoruz. Çağrı Merkezleri Arası Bocce Turnuvasında oynayan gençlerin herbiri milli sporcu olabilecek yeteneğe sahip. Bizler Federasyon olarak Bocce sporunda ülkemizi temsil edecek her gence maddi manevi destek vermeye hazırız. Bu turnuvaya olan desteğimiz de her zaman devam edecektir" dedi.

Bocce nedir?

Bocce antik çağlarda Anadolu topraklarında başlayan ve başta Fransa ve İtalya olmak üzere beş kıtada büyük ilgi gören bir spordur. Dünya çapında milyonlarca insana hitap eden Bocce, aynı zamanda "herkes için spor" uygulamasının en güzel örneklerinden biridir. Engelliler de dâhil, her yaştan, her sosyoekonomik kesimden, kadın-erkek herkesin rahatlıkla katılabileceği heyecan dozu yüksek bir oyundur.

Ülkemizde Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nu 2005 yılında kurulmuş ve kısa süre içerisinde yaptığı başarılı çalışmalarla, Türkiye'ye dünya çapında başarılar kazandırmıştır. Bocce Milli Takımı uluslararası karşılaşmalardan pek çok ödül kazanmıştır.

Bocce Nasıl Oyanır?

Dünya genelinde 108 ülkede oynanan Petank'ın sadece Fransa'da 600 bin civarında lisanslı sporcusu bulunuyor.

Bocce sporunun alt disiplinlerinden biri olan petank, çocukken oynadığımız misket oyununa çok benziyor; ama o misketler yerine 7-8 cm çapındaki metal toplarla oynanıyor.

Her oyuncunun ikişer top kullandığı sporda takımlar 3 oyuncudan oluşuyor. Her oyuncunun topları üzerindeki çizgilerle birbirinden ayırt ediliyor. Oyunda bir de çapı 3-4 cm olan bir misket (pallino, but, jack) bulunuyor. Tamamen elle oynanan, hiçbir yardımcı materyal kullanılmayan oyunun temel amacı, kendi topunu hedef topa yaklaştırmak. Tabii bu amaçla sık sık rakibin miskete çok yakın olan topunu veya misketini de vurmak gerekiyor.

Atışı yapan oyuncu ilk atıştan önce çizilen 50 cm'lik daire içinde kalarak atış yapıyor. Tüm oyuncular ellerindeki toplar bitene kadar aynı daireden atış yapıyor ve ellerindeki toplar bitince miskete en yakın taraf sayı kazanıyor. Sayı, rakibin en yakın topundan daha yakın kaç top varsa o kadar oluyor. Sonra oyun sahanın diğer başından başlayarak devam ediyor ve neticede 13 sayıya ulaşan, maçı alıyor.

Oyun, rakiplerin seviyesine bağlı olarak 15-20 dakikada da bitebiliyor, saatlerce de sürebiliyor. Bu sebeple yarışmalarda genellikle 2 saat sınırlaması getiriliyor ve bu sürede maç bitmemişse mevcut skor sonuç olarak kabul ediliyor.

Bu spor dalında hakemler oyuna çok fazla müdahil değiller. Topların yerinde ve mesafe ölçümünde ihtilaf doğarsa devreye giriyorlar. Oyunda kart cezası yok; ancak centilmenliğe aykırı hareketler diskalifiye ile sonuçlanabiliyor. Maça geciken takım ceza alıyor; bu gecikme belli bir limiti geçerse takım mağlup ilan ediliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2. Bocce Turnuvası Şampiyonları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement