20. Van Asya İpekyolu Fuarı açıldı - Son Dakika
Güncel

20. Van Asya İpekyolu Fuarı açıldı

20. Van Asya İpekyolu Fuarı açıldı

Vali Aydın Nezih Doğan, " İnşallah, çözüm sürecinin bu güzel ikliminde hep birlikte birlikteliği sağlayacağız" dedi.

30.10.2013 20:18

Vali Aydın Nezih Doğan, " İnşallah, çözüm sürecinin bu güzel ikliminde hep birlikte birlikteliği sağlayacağız" dedi.

Bu yıl 20.'si düzenlenen ve çeşitli alanlarda 74 firmanın katıldığı "Van Asya İpekyolu Ticaret ve Sanayi Tedarikçileri Fuarı", Erciş yolu üzerindeki Altaylı Spor Tesisleri'nde açıldı.

Uzun yıllardır iş dünyasının gelişimini, yurtdışına tanıtımını sağlamayı hedefleyen "Van Asya İpekyolu Ticaret ve Sanayi Tedarikçileri Fuarı", yeni teknolojilerin üreticiyle bir araya gelmesine de katkı sağlanıyor. Düzenlenen fuarla, yurt içindeki sektör üreticilerinin özellikle yurt içi ve yurt dışı alım heyetleri ile bir araya getirilmesi, sektörel bazda ticari bir platform oluşturarak en az 40 yabancı firmanın katılımının sağlanması amaçlanıyor.

4 gün sürecek fuarda, mobilya, gıda ve gıda ürünleri, tarım, otomotiv, dayanıklı tüketim, bilişim, hizmet, inşaat yapı, tekstil, elektronik alanlarında hizmet veren 74 firma katılarak açtıkları standlarda ürün tanıtımı yaptı.

Fuarın açılış kurdelesini katılımcılarla birlikte kesen Vali Aydın Nezih Doğan, açılış konuşmasında, Van'ın İpekyolu üzerine kurulmasından dolayı ticari geçmişiyle ilgili söylenmesi gereken çok şeyin bulunduğunu belirterek, burada yüz yıllardır kuvvetli bir ticaret geleneği olduğunu vurguladı.

Türkiyenin 10 yıl sonrası için iddealı bir vizyona hazırlayarak dünyanın en büyük 16 ekonomisinden birisi olmaya hazırlandığını anlatan Doğan, bunun için de bütün imkanlarını seferber ettiğini aktardı.

Doğan şöyle devam etti, "Bu kapsamda ülkenin bütün kaynaklarını doğru biçimde kullanmak için cazibe merkezleri projesi geliştirdi. Van'da cazibe merkezleri uygulanan yerlerden birisi. Proje kapsamında da son derece iyi faydalanabiliyor. Devletin buradan beklediği şu, Van'ı Türkiye'nin aydınlık 3 noktalarından biri haline dönüştürmek. Bunun içinde bizim el birliği, gönül birliği yapmamız lazım ve ekonomiyi diğer her şeyin önüne koymamız gerekir.

İşin doğrusu 1 milyonu aşmış nüfusu ile Van'ın daha fazla üretmesi gerekiyor. Elindeki ekonomik imkanlarla bu üretimi gerçekleştirecek kapasiteye de sahiptir. Doğru bir planlamayla, omuz omuza vererek, güçlü bir gelecek vizyonuyla, Van bunu başarabilecek kapasiteye sahip. Tek yapılması gereken bu birlikteliyi sağlamaktır. Doğrusu birlikteliği sağlanması ekonomik performanstan daha zordur. Ama çok şükür ke çözüm sürecinin bu güzel ikliminde inşallah hep birlikte bunu da başaracağız. Eğer daha çok çözüme dayalı konuları konuşursak, daha çok ekonomiye dahil konalır konuşursak, o zaman gerçek performansımızı, gerçek potansiyelimizi ortaya koymuşoluruz" şeklinde konuştu.

Fuara, Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Van Asya Fuarcılık Firması Yetkilisi Süleyman Güler, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, İran Urmiye Ticaret Odası Başkan Vekili Hussein Paşai, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş dünyası ve İranlı iş adamları katıldı.

-Fuar alanından genel görüntü

-Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın Konuşması

-Fuar açılışı

-Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın stantları gezmesi

-Stantlar'dan genel görüntü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 20. Van Asya İpekyolu Fuarı açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement