2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Güncel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

2014 Yerel Seçim Sonuçları

CHP Ardahan il yönetimi, oyların yakıldığı iddiasıyla Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yaptı.

01.04.2014 14:25

Ardahan'da, resmi olmayan sonuçlara göre 55 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP, oyların yeniden sayılması ve tasnifi için Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, adliye binası önünde yaptığı açıklamada, CHP mührü basılan çok sayıda oyun yakılmış halde bulunduğunu iddia etti.

Öğüt, "O nedenle itiraz dilekçelerimizi verdik. Aynı zamanda suç duyurusunda bulunduk. Seçime şaibe karışmıştır. Yüce yargının bu konuyu iyi bir şekilde değerlendireceğini umuyoruz. Bazı sandıklarda da seçimin çok geç bittiğini gördük" dedi.

CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem de seçimlerde merkezde partilerinin 3 bin 320, AK Parti'nin ise 3 bin 375 oy aldığını hatırlattı. Birçok sandıkta oyların iptal edildiğini, bunların nedenlerinin çok açık bir şekilde belirtilmediğini ileri süren Senem, şöyle devam etti:

"Ayrıca 23 Şubat İlkokulu'nda CHP mührü olan birçok oy yakılmış vaziyette bulundu. Bunlar ile ilgili vatandaştan çok sayıda duyumlar aldık. Hemen hemen her sandığa yönelik itirazlarımız var. Seçimi biz kazandık, kazandığımız seçime hile karıştırılmıştır. Gerekenin yapılmasını istiyoruz. Millet iradesi sandıkta çalınmıştır. CHP olarak sandıkların yeniden sayılmasını talep ettik." - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement