236 Depremzede Kocaeli'ne Gelecek - Son Dakika
Güncel

236 Depremzede Kocaeli'ne Gelecek

236 Depremzede Kocaeli\'ne Gelecek

Van'da meydana gelen depremin ardından belirli zaman aralıklarında gelecek 236 depremzede Kocaeli'nde kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinde geçici bir süre barındırılacak.

18.11.2011 21:48

Van'da meydana gelen depremin ardından belirli zaman aralıklarında gelecek 236 depremzede Kocaeli'nde kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinde geçici bir süre barındırılacak. Kocaeli Valisi Ercan Topaca 236 depremzedeyi kentin çeşitli noktalarında bulunan kamu kuruluşlarının sosyal tesislerinde üç öğün sıcak yemek verileceğini söyledi.

Kocaeli Valiliği 100. Yıl Toplantı salonunda Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Vali Yardımcıları Mustafa Guni ve Mustafa Ünlüsoy ile birlikte Van'dan gelecek depremzedelerle ilgili açıklama yaptı. Vali Topaca Van'dan gelecek depremzedelerin önce sağlık kontrolünden geçireleceğini ve herhangi bir sağlık sorunu olanların düzenli aralıklarla izleyeceklerini söyleyerek, "Kocaeli'nde kamu kurum ve kuruluşların sosyal tesisleri sınırlı oranda. Biz şuanda kent merkezi ve ilçelerimizde bulunan sosyal tesislerimizde Vanlı depremzede vatandaşlarımızı ağırlıyacağız." dedi.

3 ÖĞÜN SICAK YEMEK VERECEĞİZ

Sosyal tesislere yerleştirilecek depremzedelere gün boyunca üç öğün sıcak yemek verileceğini söyleyen Vali Topaca, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 80 kişilik sıcak yemek çıkartacak. Ayrıca çeşitli yemek firmalarıyla anlaşmaya vardık onlar da depremzede vatandaşlarımıza üç öğün sıcak yemek verecek. Kentte evlere yerleştirilen bazı depremzedeler de Sosyal Yardımlaşma Vakfından ihtiyaçlarını karşılamak için destekte bulunacağız." diye konuştu.

HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞLARINI BEKLİYORUZ

Van'a barınmak için gönderilen konteynerlerin tanesinin 7 bin TL olduğunu söyleyen Vali Topaca, "Hayırsever vatandaşlarımız 7'şer bin TL yardımda bulundukları taktirde konteynerleri onların adına Van'a gönderebiliriz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olup destekte bulunmasını istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 236 Depremzede Kocaeli'ne Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement